Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf risolles, de heerlijke Indo snack

Als je gauw kijkt, lijkt het net een snack die je uit de muur haalt, maar Indische risolles zijn toch wel even andere koek. Je haalt ze bij de toko, vers of uit de diepvries, en ze zijn goddelijk. Denk: romige vulling, ingebakerd in een dun, gepaneerd flensje en daarna gefrituurd tot krokante perfectie.

Gepaneerde flensjes

Risolles zijn gepaneerde flensjes met een romige vulling van kip of gehakt. De vulling is eigenlijk een soort ragout, op basis van prei, wortel, selderij en suiker. Suiker? Yes: want de vulling van risolles moet een beetje zoet zijn.

Nadat de flensjes zijn gevuld, worden ze opgerold, door geklutst ei en paneermeel gehaald en nog even gebakken in olie.

Risolles maken
Bron: Youtube

Indische snack

Door dat paneerlaagje lijken ze ook wel een beetje op die andere snack van de toko: de Indische kroket. Maar als je ze goed vergelijkt, is een risolle een stuk platter, meer als een loempia. Je eet ze zo, of met een beetje chilisaus.

Overigens is het woord rissole een verzamelnaam voor allerlei kroket-achtige creaties van over de hele wereld, van Brazilië tot Ierland. Meestal gaat het hier om vlees, verpakt in deeg of door broodkruim gehaald en vervolgens gebakken of gefrituurd.

De lekkerste snacks van de Indonesische toko

Zelf risolles maken

Wil je een keer zelf risolles maken, weet dan dat het wel even een projectje is. Nick van het populaire Youtube-kanaal EtenmetNick doet het voor in onderstaande video.

Hij maakt zijn risolles met een vulling van kip. We hebben er nu al trek in…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.