Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 26 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de lekkerste recepten met bramen (van taart tot salade)

In een dessert, op een zomerse taart of zo uit het vuistje, bramen zijn volop in het seizoen in de zomer en we stoppen ze dan ook het liefst overal op of bij of in. Daarom een ode aan de braam met die fijne lijstje van recepten met bramen.

De braam is een veelzijdig stukje fruit, want het past zowel bij zoete toetjes als hartige gerechten (er gaat niks boven een goede bramensaus bij het kerstdiner!).

1. Ricottacake met frambozen en bramen

Ricottacake met frambozen en bramen
Bron: Culy

Koffie en cake is een goed begin van de dag. En al helemaal als je ‘m klaarmaakt met ricotta en bramen. Deze ricottacake is heerlijk klef en smeuïg, doordat je ricotta toevoegt aan het beslag.

Hij staat binnen een handomdraai op tafel en met wat poedersuiker eroverheen gestrooid wordt ‘ie extra feestelijk. Snel maken dus!

> Recept: Ricottacake met bramen en frambozen

2. Tarte tatin van sjalotten met hert en bramensaus

We zeiden het net al: er gaat niks boven een goede bramensaus tijdens het kerstdiner. Heerlijk bij een stuk hert, bewijst dit recept. Overigens hoeft het echt niet per se Kerst te zijn voor dit recept, maar dat terzijde.

> Recept: Tarte tatin van sjalotten met hert en bramensaus

3. Bramentaart met mascarpone

Bron: Culy

Dit ultra fijne recept voor een bramen-mascarponetaart konden we niet níet met je delen. Niet moeilijk, wel héél lekker!

> Recept: Bramen-mascarponetaart

4. Yoghurt-bramenijs

De zomer is bij uitstek de tijd van bramen en van ijs, dus waarom combineren we die twee niet fijn? Dit heerlijke roomijs maak je zelf, met behulp van een ijsmachine.

> Recept: Zelfgemaakt yoghurt-bramenijs

5. Eton Mess met bramen, kersen, frambozen & hazelnoten

Bron Culy

Het is altijd een goed moment voor Eton Mess. Een ontzettend simpel dessert waarbij het juist een grote rommel mag worden. Makkelijker kunnen we het niet maken, en lekkerder is trouwens ook lastig.

> Recept: Eton Mess met bramen, kersen, frambozen & hazelnoten

6. Pastasalade met bramen en noten

pastasalade met bramen
Bron: FoodLies

Als je het hoort denk je misschien: ‘bramen in je pastasalade?!’ Maar als je het eet, snap je waarom. Deze frisse pastasalade is ideaal om vooraf klaar te maken en mee te nemen naar het park of naar het strand.

> Recept: Frisse pastasalade met bramen en geroosterde noten

7. Dessert met bramen, salmiak en witte chocolade

Bron: Culy

Drop is zalig om te snaaien, maar wist je dat je er ook hele lekkere gerechten en desserts mee kunt maken? Wij combineerden dit dessert met bramen daarom met salmiak, mascarpone, amaretti en witte chocolade. Ontzettend lekker!

> Recept: Dessert met bramen, salmiak en witte chocolade

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.