Redactie
Redactie Inspiratie 24 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Oude gietijzeren pannen gerestaureerd door Best Made Co.

Gietijzeren pannen zoals we die nu kennen zijn erg fijn: robuust, zwaar en ideaal voor braadgerechten en stoofpotjes. Toch vindt het Amerikaanse bedrijf Best Made Co. dat de pannen van vroeger beter waren. Het bedrijf zocht ze daarom op, herstelde deze pannen en bracht ze opnieuw op de markt.

Best Made Co. staat voor blijvende kwaliteit en als iets blijvend is, dan is het wel gietijzer. Ondanks dat de pannen gewoon in de winkel te koop zijn is dit bedrijf van mening dat de exemplaren van zo’n honderd jaar geleden veel beter zijn. De pannen waren lichter en het kookoppervlak gladder. Reden genoeg om de pannen op te sporen en weer als nieuw te maken!

En zo gezegd, zo gedaan. Het bedrijf is vintage markten afgestruind op zoek naar gietijzeren pannen van gerenommeerde producenten, oOm ze vervolgens te restaureren met behulp van onder andere (voedselveilige) zuren. De pannen zijn weer zo goed als nieuw en kunnen (misschien wel) nog eens honderd jaar mee.

Op de website van Best Made Co. kan je het resultaat aanschouwen. Helaas voor ons: alle pannen zijn uitverkocht. Maar een leuke tip voor een Nederlandse producent?

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.