Redactie
Redactie Inspiratie 24 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze ingrediënten uit je voorraadkast bewaar je het beste luchtdicht

Een open zakje peperkorrels hier… Een plastic bakje suiker daar… En o-ja: in die hoek ligt nog een mandje aangebroken kruidenzakjes. Komt dit je misschien bekend voor en kan je wel wat hulp gebruiken voor het organiseren van je voorraadkast? Lees dan gauw verder. 

Omdat een plastic klip of rubber elastiekje niet altijd volstaat om bederving tegen te gaan, maakte TheKitchn een handige lijst met producten die je toch echt het beste luchtdicht kunt bewaren. Dus nee, niet in het originele zakje, maar in een handige trommel of glazen pot met goed sluitende deksel.

Bloem- en meelsoorten
Bewaar bloem- en meelsoorten in een pot die groot genoeg is voor de inhoud van een groot pak. Geen pot voorhanden? Vraag dan een druk-en-sluit zakje om hulp.

Suiker
Suiker werkt wateraantrekkend, wat betekent dat het vocht uit de lucht onttrekt. Bewaar daarom suiker al-tijd in een bakje of pot met deksel. Dit geldt al helemaal voor basterdsuiker, wat vrij snel kan klonteren en hardt wordt.

Rijst, bonen en granen
Ook hierbij geldt dat een luchtdichte verpakking voorkomt dat vocht – maar ook (vieze) geurtjes – ver weg van de producten blijft.

Gedroogde kruiden & specerijen
De houdbaarheid van gedroogde kruiden en specerijen wordt langer wanneer je ze met zo min mogelijk lucht bewaart. Daarbij voorkom je hiermee kruisbesmetting van geuren.

Gedroogd fruit
Tot slot voorkom je hiermee dat gedroogd fruit verder uitdroogt en hard wordt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.