Redactie
Redactie Inspiratie 16 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

10 handige tips voor het opbergen van gedroogde kruiden

Als er iets is waar we geen genoeg van kunnen krijgen, zijn het wel gedroogde kruiden. Tientallen potjes staan bij elkaar gepropt in de voorraadkast, tot irritaties van de minder-culy-georiënteerde huisgenoten aan toe. Daarnaast worden ook wij regelmatig knettergek wanneer de zoveelste lading glazenpotjes uit de kastjes valt.

Op The Kitchn vonden we 10 handige en vooral simpele DIY-tips & tricks voor het organiseren van je kruiden. I-DE-AAL! Klik op de foto’s om te zien hoe ook jij deze handige oplossingen kan toepassen in je eigen keuken.

1. Glazen potjes – Het is goedkoop, overzichtelijk en naar onze mening één van de fijnste manieren om kruiden te bewaren. Veel kruiden komen al in glazen potjes, en zo niet kan je altijd oude jam- en sauspotjes gebruiken.

479469747

2. Kruiden in een la – Als je niet al teveel kruiden gebruikt, of geen ruimte hebt voor glazen potjes is, een la dé oplossing om ze georganiseerd bij de hand te houden. Plak labels op de verpakkingen zodat je in één oogopslag kan zien wat waar ligt. Ook handig: organiseer je kruiden op afkomst in aparte mandjes. Zo is het helemaal netjes en vind je ze nóg sneller.

3. Gebruik een muffintray – Heb je een la die groot genoeg is? Gebruik dan een muffintray voor het bewaren van losse zakjes kruiden.

kruiden3

4. Massala Dabba (Indiase kruidenbak) – Deze prachtige, luchtdichte bakjes zijn ideaal. Koop ze bij toko’s, groothandels en speciaalzaken. Of improviseer en gebruik een bakje met deksel en vul deze met kruiden.

kruiden4

5. Dit prachtige kruidenrek – Het kost wellicht iets meer moeite en tijd, maar dan heb je ook wat.

kruiden5

6. Minimalistisch – Het organiseren van je kruiden op deze manier is simpel, goedkoop en heeft een maximaal effect. Je ziet namelijk in één oogopslag precies welke kruiden waar staan, en als je dezelfde potjes gebruikt staat het ontzettend netjes.

80708010

7. Magnetische potjes – Op deze manier hangen je potjes aan je keukenkastjes, en kost het je dus geen extra ruimte. Hoe het werkt? Hang een metalen lineaal aan de onderkant van je keukenkastje en bewaar je kruiden in magnetische blikjes, vaak bedoeld voor aan de koelkast. Kan je geen magnetische blikjes vinden? Plak dan een stukje magneetstrip (te koop bij doe-het-zelf winkels) aan de bovenkant van de blikjes.

kruiden7

8. Een magnetische wand – Dit is waarschijnlijk één van de makkelijkste en meest op maat te maken manieren voor het opbergen van je kruiden.

kruiden8

9. Bewaar je kruiden in de binnenkant van je kastje – Geen behoefte om altijd maar je kruiden te zien? Dan is dit de ideale oplossing.

10. Hang ze aan je koelkast – Magneten zijn, hoe je het ook went of keert, handig. Zo kan je ervoor kiezen je kruiden aan een magnetische plaat te hangen, een metalen lineaal of… Aan je koelkast!

kruiden10

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.