Redactie
Redactie Inspiratie 15 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

‘Onze’ stroopwafels zijn hip in New York

Dat stroopwafels één van de lekkerste koekjes ever zijn, weten wij Nederlanders al tientallen jaren. Maar het lijkt erop dat ook de rest van de wereld – of in ieder geval de VS – overstag gaat.

Zo opende onlangs de winkel The Good Batch in het ultra-hippe Brooklyn (New York), waar ‘onze’ stroopwafels in verschillende soorten en smaken worden verkocht.

The Good Batch is ontstaan door een steeds groter wordende vraag naar stroopwafels van de Nederlandse vrienden van eigenaresse Anna Gordon. Ze begon met bakken en na tientallen porties ontwikkelde ze eindelijk het perfecte recept. The Good Batch was geboren en de Nederlandse stroopwafel bleek een groot succes.

Naast de naturel variant maakt Gordon ook verschillende variaties op de klassieker (zoals bijvoorbeeld gevuld met ijs) en andere goddelijke koekjes. Deze vielen zo in de smaak dat ze momenteel op tientallen plekken in heel New York en in de rest van Amerika worden verkocht.

Naast dat je ze in steeds meer tentjes kunt kopen, is er ook Rip van Wafels. Dit bedrijfje (opgericht door de Nederlandse Rip Pruisken) produceert stroopwafels in twee smaken (naturel en chocolade) en verstuurt ze over de hele wereld. Een groot voordeel van Rip’s stroopwafels is dat ze gemaakt zijn van 100% natuurlijke producten. Zo worden er geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen gebruikt, en bevatten ze geen transvetten, conserveringsmiddelen en high fructose corn syrup.

Wat de kracht van de stroopwafel precies is? Als wij een gok mogen doen: waarschijnlijk het gevoel dat je erbij krijgt. Je neemt de tijd om te zitten met een kopje koffie of thee, vergezeld met een stroopwafel (die als het kan een minuutje of twee op je mok heeft mogen steunen) en het enige wat je hoeft te doen is ontspannen… What more could you wish for?

The Good Batch
220 36th St, Brooklyn, New York City

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.