Redactie
Redactie Inspiratie 14 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Online een privéchef boeken: de nieuwe foodtrend?

Een privéchef inhuren voor bij je thuis: dat doen alleen de sterren, en drukbezette carriètijgers die sjieke vrienden uitnodigen, toch? Think twice! In Amerika, en zelfs in Europese landen, is de privéchef voor ‘de gewone mens’ in opkomst. Kijk maar naar Kitchensurfing.com.

Deze website werd in maart 2012 opgericht door een aantal jongens in Brooklyn. Zij zagen vele werkloze of slechts parttime-werkende chefs, en mensen die steeds vaker op zoek waren naar een chef voor hun etentje, feestje, of een culinair expert die hen gewoonweg meer tips & tricks bijbracht in de keuken. De formule voor Kitchensurfing.com was snel bedacht: chefs kunnen zich online aanmelden, en mensen kunnen hen digitaal ‘boeken’.

547608_306072609478336_548574388_n

De website is nu actief in zeven steden: New York, Boston, Chicago, the Hamptons, Los Angeles, New York en de nog enige stad in Europa: Berlijn. Het systeem werkt snel en effectief: je geeft aan wat je budget is, hoeveel gasten je hebt en wat het doel is. Wil je les krijgen van een chef, of heb je juist iemand nodig die snel voor twintig mensen kan koken? De website koppelt je aan een chef, die je vervolgens zijn of haar ideeën, menu en prijzen stuurt. Easy peasy. Bij vragen is er de klantenservice van Kitchensurfing zelf, die fungeert als een schakel tussen chef en gastheer of -vrouw.

Schermafbeelding 2013-11-13 om 15.26.42

En als je een chef bent en je zit even zonder werk, of je bent liever aan de slag bij mensen thuis dan in een professionele keuken, dan kun je je ook gratis aanmelden. En dan maar wachten op aanvragen!

Nederlandse variant

Er is vooralsnog nog geen Nederlandse versie van Kitchensurfing in Amsterdam, maar er is wel een variant van Hollandse bodem: VanChefs.com. Deze website koppelt lokaal kooktalent aan fijnproevers die willen genieten van eten van restaurantkwaliteit, gewoon op kantoor of in de huiskamer (of waar dan ook). Op dit moment hebben zich al zo’n twintig chefs geregistreerd. De website focust zich op Amsterdam, maar heeft ook al chefs buiten de hoofdstad aan het werk gezet. Niet iedere kok kan chef bij VanChefs worden: chefs moeten een speciale ‘smaakproef’ afleggen en in het bezit zijn van een HACCP certificaat.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.