Redactie
Redactie Inspiratie 2 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Onbeperkt Zweedse kreeft eten voor een IKEA prijsje

In verschillende Scandinavische vestigingen van meubelconcern IKEA kun je jaarlijks voor een klein prijsje aanschuiven voor een heus kreeftenfeestje. Voor een vast bedrag kun van deze op z’n Zweeds bereide lekkernij smullen tot je niet meer kunt!

door Rosa Rolvink

Een kreeftenfeest, in het Zweeds ‘kräftskiva’, is een traditioneel Zweeds en Fins feest aan het eind van de zomer. Het feest valt samen met de vangstperiode van rivierkreeften. Zweeds als IKEA is, houdt het de traditie in ere en verspreidt deze over haar vestigingen wereldwijd. Een smakelijke manier om bezoekers te trekken!

krftor_103810961

De rivierkreeften worden volgens Zweeds recept klaargemaakt. Ze worden gekookt met dille en koud geserveerd. Eenmaal aan tafel zuig je, volgens Zweedse etiquette, eerst het sap uit de kreeft voordat je hem gaat pellen. Naast de kreeft zijn er diverse bijgerechten zoals Zweedse kaas, knäckebröd, frisdrank en andere dranken. Voor kinderen die niet van kreeft houden worden er hotdogs geserveerd. Het feestje wordt compleet gemaakt met muziek, zang, dans en kinderactiviteiten.

Zie je zo’n kreeftenfestijn wel zitten? Kijk dan op www.ikea.com voor een deelnemende vestiging bij jou in de buurt en de desbetreffende datum. In Delftwordt het bijvoorbeeld op 12 augustus gehouden, en er zijn ook feesten in Amersfoort & Utrecht. Kaarten kun je kopen bij de kassa van het IKEA restaurant. Een kaartje voor volwassenen kost € 9,95, voor kinderen t/m 12 jaar is dit € 4.95. IKEA leden krijgen een euro korting per kaartje. Heb je zelf kreeft als sterrenbeeld? Dan krijg je bij het kreeftenfeest een extra verrassing.

kraftskiva-festpaket-kreeftenfeestpakket__0143101_PE302708_S4kraftskiva-lykta-lampion-voor-kreeftenfeest__0143102_PE302709_S4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.