Redactie
Redactie Inspiratie 1 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Tip voor barista’s-in-spé: doe een koffiecursus bij Coffee Company

Bij Culy houden we van koffie. Maar koffie zetten zoals een ervaren barista; dat konden we nog niet. Tijd voor een workshop bij een van onze favoriete koffiezaken in Nederland: Coffee Company!

Sinds 2011 kan iedereen een koffiecursus volgen bij de Coffee Company. Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat de barista’s nou eigenlijk doen achter dat grote espresso apparaat? Of hoe je thuis ook lekkere koffie zet? Dan is dit wat voor jou. Je leert in deze cursus meer over koffie: waar komen de bonen vandaan, wat gebeurt ermee voordat ze bij de CC belanden? Tot slot is er een proeverij, waarin de verschillende soorten en smaken van koffie benadrukt worden. Vervolgens stap je achter de balie en ervaart wat er bij het zetten van een kop koffie allemaal komt kijken. Daarnaast leer je hoe je filterkoffie en een goede espresso zet. Ook het schuimen van de mooiste en romigste melk komt voorbij… plus latte art!

bolblogimageelsalvador-8

De cursus wordt elke laatste vrijdag van de maand gegeven tussen 7 en 10 uur s’avonds in de Coffee Company op de Ferdinand Bol 38 in Amsterdam. De cursus kost 30 euro p.p.; kaartjes zijn te verkrijgen aan de kassa bij de Coffee Company Ferdinand Bol 38. Daarnaast is er elke 2e woensdag van de maand een cursus in Utrecht, bij de CC Vismarkt. Kaarten zijn daar te koop; je kunt je ook inschrijven via [email protected].

Barista-cursus-bij-Coffee-Company-586x560e7cfb152c22611e1a9f71231382044a1_7-560x560

Culy’s Monique zet een Culy kop koffie

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.