Redactie
Redactie Culinair nieuws 8 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Oeps: 63 gasten ziek na diner bij **Noma in Kopenhagen

Verzekerd van goed eten bij ‘s werelds beste restaurant? Da’s helaas niet altijd het geval. Zo gingen er medio februari tientallen gasten én een aantal personeelsleden naar huis met onder andere diarree na een bezoekje te hebben gebracht aan **restaurant Noma. Oeps…

De Deense krant Politiken schrijft dat de uitbraak waarschijnlijk is veroorzaakt door een ziek personeelslid in de periode van 12 tot en met 16 februari. De kans is groot dat hij bacteriën heeft verspreid via het eten, waardoor maar liefst 63 van de 78 gasten kregen te kampen met ziekteverschijnselen.

Nadat het restaurant maar niet reageerde op verscheidene e-mails van de gasten, werd de Voedsel & Waren Autoriteit ingeschakeld. Zij stelden vast dat Noma niet voldoende en op tijd gereinigd werd, wat de verspreiding van het virus kan versnellen. Daarnaast was er geen mogelijkheid om de handen te wassen met warm water in de keuken.

Hoewel het restaurant al drie jaar op rij tot beste restaurant ter wereld is verkozen, is dit dus duidelijk geen garantie voor hygiëne, helaas. Wat Noma zal doen aan deze vervelende uitbraak? Dat is nog niet bekend. Wel verwachten we dat ze flink zullen moeten compenseren om deze  schade ongedaan proberen te maken.

Of het op tijd is, is nog maar de vraag, aangezien volgende week donderdag de nieuwe Michelinsterren van Denemarken worden uitgereikt. Benieuwd naar de uitreiking van vorig jaar? Klik dan hier.

Noma2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.