Redactie
Redactie Inspiratie 8 mrt 2013
Leestijd: 3 minuten

Culy.nl is helemaal vernieuwd!

Culy.nl bestaat inmiddels alweer ruim 1,5 jaar. Dus werd het tijd voor een nieuw jasje. Een frisser, moderner én handiger jasje; een nieuwe look die niet alleen mooier is, maar ook prettiger in gebruik. Want zoals foodies weten: opmaak is belangrijk (‘het oog wil ook wat!’), maar het gerecht moet wél lekker smaken.

We hebben de afgelopen maanden dan ook goed geluisterd naar jullie opmerkingen en suggesties. Uit een enquête die we op Facebook hielden kwamen we ook veel te weten over jullie wensen & eisen. Het resultaat is Culy 2.0; new and improved.

Wat is er nieuw?

Op de site is er nog meer oog voor beeld, de recepten & hotspots staan prominenter op de voorpagina, en we hebben flink verbeterde zoekfuncties (zowel de complete site, als de receptenzoeker én de hotspotgids). Daarnaast worden video’s belangrijker op de site (dit is niet meteen te zien, maar zullen we de komende maanden langzaam uitrollen), is de Shopping List bij recepten een stuk overzichtelijker, en kun je reeksen foto’s fijn in een gallery bekijken (bijvoorbeeld bij Hotspots, Culy Ontdekt, en andere artikelen met veel plaatjes). Daarnaast nog wat kleinere aanpassingen, maar die zie je vanzelf als je door de site heen scrollt.

Mobiel & Tablet

En dan eigenlijk de belangrijkste verandering: Culy.nl nog beter maken voor mobiel & tablet. We zien namelijk dat ruim één derde van onze bezoekers de site bekijkt via een smartphone of tablet. Dan moet de site daar natuurlijk optimaal voor zijn! Nou hadden we al een mobiele site die prima werkte – al zeggen we het zelf – maar het nieuwe design is pas echt responsive. Wat dat ‘responsive design’ betekent? Dat de website weet op welk apparaat je zit (van een iPhone tot aan een Galaxy Tablet) en daarop aan wordt gepast. Zonder dat je daar wat voor hoeft te doen.

Bijvoorbeeld: houd je je iPhone rechtop, dan is er vooral veel oog voor de tekst en zijn de gerelateerde items wat minder belangrijk – je wil tenslotte fijn lezen. Gebruik je een iPad in de liggende modus (dus horizontaal in je handen), dan is er weer meer ruimte voor grotere afbeeldingen en scroll je makkelijker door de gerelateerde artikelen op Culy.nl heen. Kortom: ons systeem ‘ziet’ op welk device jij zit, en past daar constant het design op aan. Klinkt ingewikkeld, maar is in de praktijk vooral heel erg prettig. Pak je smartphone of tablet er maar eens bij!

Komt er nu dan eindelijk een app…?

Voor alle bezoekers die vragen om een app: die komt er voorlopig niet. Sorry. Waarom niet? Omdat we a) geloven in super geoptimaliseerde mobiele websites (zoals hierboven uitgelegd), die op elk apparaat prettig werken, in plaats van een losse app voor iPhones, iPads, Androids, Windows, et cetera. En b) omdat een app momenteel nog niet zoveel toevoegt voor ons. Alles wat je op Culy wil zien, kan op de mobiele site, daar heb je geen losse app voor nodig. Een app moet je updaten, neemt (veel) ruimte in beslag op je telefoon, kan regelmatig crashen, et cetera. In een notendop. :-)

Ik mis dit…. en dat….

Het kan zijn dat bepaalde dingen nog niet 100 % werken; de beruchte ‘kinderziektes’ bij een nieuw design lossen we de komende dagen op. Zie je echt grote fouten of mis je bepaalde dingen? Dan kun je ons altijd mailen op redactie @ culy . nl (aan elkaar, natuurlijk :-)), stuur ons een reply op Twitter of plaats een berichtje op onze Facebook.

Geniet van Culy 2.0, we hope you like it!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.