Redactie
Redactie Inspiratie 8 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Tip: ‘Food Portraits’ expositie in Amsterdam

Na haar eerdere succesvolle fotoserie Cooks, werd het voor Marie Cécile Thijs tijd voor een nieuwe serie culinaire portretten. Het resultaat is een reeks fascinerende portretten van eten, die stuk voor stuk de essentie van het product weergeven.

Roze zwammen onder een stolp, gedistilleerde Umami en een artisjok druipend in olie, het is vanaf zaterdag 9 maart allemaal te zien in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

Fotografe Marie Cécile gaf ongeveer vijftien jaar geleden haar baan als advocaat op om haar échte passie achterna te gaan, en met succes! Ze ontwikkelde haar talent en heeft nu al meerdere prijswinnende series op haar naam staan, waarvan een groot deel hangt op de meest bijzondere plekken, variërend van privécollecties tot het Amsterdamse Rijksmuseum.

Talent heeft ze zeker want ook Food Portraits is een daverend succes en traktatie voor het oog. De portretten zijn wederom prachtig en zeker de moeite waard om te bekijken. Zo kan je genieten van de eerder genoemde beelden, maar zijn er ook foto’s te zien van opgegraven terroir, bevroren ijskruid, cantharellen uit schors van brood en bloedende biet.

Nieuwsgierig? Food Portraits is te te zien van zaterdag 9 maart tot en met 27 april in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam
Woensdag tot en met zaterdag open van 13:00 tot18:00

Marie Cecile Thijs - Food Series - Umami - Courtesy Eduard Planting GalleryMarie Cecile Thijs - Food Series - Royal Oyster - Courtesy  Eduard Planting GalleryMarie Cecile Thijs - Food Series - Swedish Chanterelles On Bread - Courtesy Eduard Planting Gallery

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.