Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 25 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: zo maak je worstjes in de vorm van een octopus

Kleine foodies opgelet: hier komt een supertoffe truc. Wist je namelijk dat je worstjes heel makkelijk kunt transformeren tot kleine octopusjes? Wij vinden het idee van octopusworstjes in ieder geval geniaal.

Laatst ontdekten we dat octopusworstjes (of salchipulpos, in het Spaans) een fenomeen is waar Spaanse kinderen mee opgroeien. Wij begrijpen wel waarom. Want alsof worstjes nog niet lekker genoeg zijn van zichzelf, zijn ze ongetwijfeld nog véél lekkerder wanneer ze de vorm hebben van octopusjes. En dat blijkt heel makkelijk!

Octopusworstjes maken

Geen idee hoe het moet? Geen nood. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je zelf octopusworstjes maakt. Het enige wat je nodig hebt zijn van die kleine knakworstjes (of party knaks), een scherp mesje en een prikker. 

Verder ga je als volgt te werk:

  • Snijd met een scherp mesje de worstjes voor 2/3 in
  • Draai het worstje een kwartslag en maak ook ook hier een inkeping in 2/3 van de lengte van het worstje. Als het goed is heb je nu een hoofdje met vier beentjes.
  • Maak van de vier beentje acht beentjes door nog twee inkepingen te snijden.
  • Prik met een prikker twee oogjes op het hoofdje van het octopusworstje.
  • Maak een mondje met een scherp mesje.
  • Bak de octopusworstjes krokant in een laagje olie in een koekenpan en haal de beentjes een beetje uit elkaar met behulp van een houten lepel.

Aan de slag met de octopusworstjes!

En wat nu, eenmaal je de worstjes hebt gemaakt? Stop ze in de lunchtrommel, of serveer ze als snack op een kinderfeestje.

Ook lekker: maak een pasta met groente en leg er de octopusworstjes bovenop – voor een kindvriendelijk gerecht dat toch groenten bevat. Of serveer ze bij een frietje: daar zal je ook niemand over horen klagen…

Meer inspiratie om te koken met kinderen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.