Nooit meer dikke klonten kaas in je pasta, dankzij deze tips

Zacht en romig, zo hoort een pasta met kaas te smaken. Een pastasaus met dikke klonten kaas is niet wat je wilt. Wij geven je tips om deze kaasklonten voorgoed uit je leven te bannen.

Het ligt niet aan de kaas die je gebruikt. Harde kazen als Parmezaan, Grana Padano of Pecorino maken je saus zacht en romig, mits je ze op de juiste wijze aan je saus toevoegt. Vraag jezelf deze 3 dingen af voor je kaas in je saus gooit:

1. Is de kaas goed geraspt?

Zorg ervoor dat je een stuk Parmezaanse kaas altijd heel fijn raspt. Grove stukken kaas hebben de neiging tegen elkaar aan te smelten waardoor je een of meerdere klonten in je saus krijgt. Gebruik dus altijd een fijne rasp.

Zacht en romig, zo hoort een pasta met kaas te smaken. Een pasta-saus met dikke klonten kaas is niet wat je wilt. Wij geven je tips om deze kaasklonten voorgoed uit je leven te bannen.

2. Zit er vocht in de pan?

Wanneer je geraspte kaas – hoe fijn ook – over droge pasta strooit, ontstaan er altijd klontjes. Warme vochtige zaken als pastawater, room, gesmolten boter of geklutste eieren helpen de kaas gelijkmatig te doen smelten zonder klonten.

Klassieke spaghetti carbonara

3. Smijt je alle kaas tegelijkertijd in de saus?

Nooit meer doen! Als je kaas beetje bij beetje aan je saus of pasta toevoegt, zal de kaas gelijkmatig smelten waardoor er geen klontjes ontstaan.

Lekkere pastagerechten met kaas:

Reageer op artikel:
Nooit meer dikke klonten kaas in je pasta, dankzij deze tips
Sluiten