Redactie
Redactie Inspiratie 5 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Mooie fotoserie: zo verschillend is lunch op school wereldwijd

Zoveel mensen, zoveel eetgewoontes. En dat geldt natuurlijk ook voor de lunch. Wij maakten een inventarisatie van wat scholen van over de hele wereld hun leerlingen zoal voorschotelen. Laat je verbazen… Een boterham met kaas komt in ieder geval niet in het rijtje voor!

Japan

Een typisch Japanse schoollunch: rijst – hier onder de metalen deksel -, gebakken vis, misosoep, tomaatjes en in de aluminium verpakking zit gedroogd zeewier, voor op de rijst. Niet onze favoriete Japanse maaltijd…

Austin, Texas

Een tacosalade met kalkoen, aardappelpuree, ice tea en een cobbler met perzik. Smakelijk!

Bron: Flickr

Een Duitse school in Shanghai

Bizarre plek, maar je kan wel zeggen dat de lunch goed is afgestemd op de bezoekers van de kantine. Zie hier: worst met friet, wortelsalade en een stuk cake.

Bron: Flickr

Zuid-Korea

Dat we hier niet te maken hebben met een Westerse schoollunch, zien we meteen. Zo ligt er op het dienblad onder andere kimchi, rijst, druiven, ingelegde sesambladeren en doenjang (sojabonenpasta).

Bron: Imgur.com

Israël

Dit ziet er simpel, maar smakelijk uit. Falafel met pita chips, komkommersaus en een paar blaadjes sla.

Tsjechië

Griesmeel-aardappelsoep (uh, wat?), met – een beetje Hollands! – spinazie, rundvlees en aardappel-kikkererwtenknoedels. Als toetje een sinaasappel.

Brazilië

Boerenkool echt Hollands? Nee hoor. In Brazilië eten ze het bij de lunch! Met rijst, vlees in barbecuesaus en een groene salade. Wij hebben hem toch liever met jus en rookworst.

Barcelona, Spanje

Wat is er gebeurd met de Spaanse heerlijkheden? Zie hier: gefrituurde vis, pasta, een paar sneetjes brood en een (rotte?) appel.

Verenigd Koninkrijk

Een vega lunch met erwtjes, broccoli en aardappels. On the side een typisch Engelse custard.

Zweden

Kool met aardappels, bonen én een echt Zweedse cracker mag natuurlijk niet ontbreken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.