Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 7 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Culy Kids: 6 lekkere ideeën voor een moederdagontbijt waar alle mama’s blij van worden

Op 12 mei is het weer tijd om alle lieve mama’s in het zonnetje te zetten. Omdat het soms nog weleens lastig kan zijn om een origineel moederdag-ontbijtje samen te stellen, delen wij onze 6 leukste tips voor een ochtend om je vingers bij af te likken. Ook fijn: al deze recepten zijn ontbijt-op-bed-proof!

Zo hoef je na het ontbijt hopelijk niet meteen weer aan de gang om het bed te verschonen.

6x de lekkerste hapjes voor het moederdag ontbijt

1. Bananenpannenkoekjes

Wie zegt er nou nee tegen een stapel zoete, fluffy pannenkoeken bij het moederdag-ontbijt? Deze bananenpannenkoekjes zijn super makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Oeps, toch iets te laat uit bed gekomen? Dan kun je ze zelfs maken met slechts 1 banaan en 1 ei.

> Naar het recept: de allermakkelijkste bananenpannenkoekjes maken

Bananenpannenkoeken
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

2. Chocoladetruffels met hagelslag

Bij een geslaagd moederdagontbijt hoort chocolade, toch? Brigadeiro zijn Braziliaanse chocoladetruffels met hagelslag waarvoor je maar 4 ingrediënten nodig hebt. Tip: laat je kinderen de balletjes rollen door de hagelslag. Plezier gegarandeerd!

> Naar het recept: brigadeiro (makkelijke chocoladetruffels met hagelslag van maar 3 ingrediënten)

brigadeiro / makkeijke chocoladetruffels
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

3. Gesuikerde fruitspiesjes

Deze fruitspiesjes, ook wel tanghulu genoemd, zijn een traktatie uit China. Door de aardbeien en druiven door een laagje gesmolten suiker te halen, wordt de buitenkant lekker knapperig. Onze tip is om je kinderen het fruit aan de spiesjes te laten rijgen, maar de rest van de bereiding zelf te doen; je wil natuurlijk niet knoeien met hete suiker.

> Naar het recept: tanghulu (gesuikerde fruitspiesjes)

Tanghulu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

4. Yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt

Een lekker schaaltje yoghurt met vers fruit is altijd lekker tijdens het ontbijt. Maar voor het moederdag-ontbijt geven we hier een leuke twist aan: we maken namelijk yoghurtrepen met jam en witte chocolade! Heerlijk fris en toch lekker zoet. Ook leuk: laat je kinderen bepalen hoe ze de repen willen beleggen. Omdat deze repen 3 uur in de diepvries moeten, is het wel slim om ze de avond ervoor al te maken.

> Naar het recept: yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt

yoghurtrepen / moederdag-ontbijt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

5. Petit-beurretaart

Taart bij het ontbijt? Jazeker, wel tijdens het moederdag-ontbijt! Een feestelijke dag vraagt namelijk om feestelijke recepten. Deze Vlaamse klassieker is super leuk om samen met je kinderen te maken en hoeft niet eens in de oven. Een perfect gerecht om ‘s ochtends nog te maken dus, want hij staat binnen 20 minuten op tafel – eh, op bed.

> Naar het recept: makkelijke petit-beurretaart

petit-beurretaart
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

6. Sandwich met slagroom en fruit

Als je het ons vraagt, zijn aardbeien met slagroom hét ultieme moederdag-ontbijt. En voor de kinderen is deze combinatie vaak ook maar moeilijk te weerstaan. Deze Japanse fruit sando is een sandwich van zacht wit brood met daartussen een laagje aardbeien en slagroom. Misschien nog onbekend voor je, maar zeker het proberen waard!

> Naar het recept: Japanse fruit sando (sandwich met slagroom en fruit)

japanse fruit sando met aardbei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer ontbijtrecepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.