Redactie
Redactie Culinair nieuws 7 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Miauw: eerste kattencafé van Nederland opent binnenkort

In mei 2014 schreven we erover: de crowdfunding voor het eerste kattencafé van Nederland. Na een succesvolle campagne opent Kopjes op woensdag 22 april haar deuren in de Amsterdamse Baarsjes. Hiermee is het eerste kattencafé van Nederland in Amsterdam een feit.

Na New York, Londen en Parijs kon Amsterdam niet langer op zich laten wachten. In Kopjes aan de Marco Polostraat 211 in Amsterdam West wonen acht katten, met liefde geselecteerd door twee asielen in Amsterdam: Stichting Dierenleed in Amsterdam Noord en het Dierenopvangcentrum Amsterdam.

Eén catuccino alstublieft

De ruimte is volledig ingericht tot een walhalla voor de acht poezen en katers, zodat hen niks tekort komt.

Klanten betalen drie euro entree en kunnen dan twee uur lang hun hart ophalen met een ‘catuccino’ binnen handbereik. Naast taarten en cake wordt er ook een simpele lunch geserveerd.

Trend

Het concept ‘kattencafé’ ontstond in 1998 in Taiwan werd daarna in Japan erg populair. Sinds een aantal jaar waaien de kattenparadijsjes over naar het Westen. In steden als Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York bezoeken duizenden mensen per dag een kattencafé voor een kop thee en een knuffel.

Crowdfunding

Afgelopen zomer voerde Lenny Popelier (31) een succesvolle crowdfunding-campagne en haalde daarmee 33.000 euro op om haar concept in Nederland te realiseren. In totaal hebben 975 enthousiaste funders het bedrag bij elkaar gebracht.

Reserveren

Wil je een bezoek brengen aan Kopjes? Ga dan naar de website om te reserveren. Voorlopig zullen de bezoeken per reservering gaan, omdat er beperkt (20 personen) plek is en zo teleurstellingen worden voorkomen. Je boekt hier online jouw bezoek.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.