Redactie
Redactie Inspiratie 6 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Cachaça: het Braziliaanse neefje van rum

Misschien zegt ‘cachaça’ je niet direct iets. Toch is het een belangrijk ingrediënt in een cocktail die je ongetwijfeld kent: de Caipirinha

Cachaça is een sterke drank en wordt ook wel de Braziliaanse rum genoemd. Het wordt net als rum gemaakt van suikerriet, maar in plaats van melasse (een bijproduct van geraffineerd suikerriet) wordt vers geperst suikerrietsap gebruikt als basis. Hierdoor is de smaak net even anders dan die van rum, namelijk iets scherper.

Hoewel cachaça in Nederland niet zo bekend is, is het in Brazilië booming. De Caipirinha is dé cocktail van Brazilië en ieder jaar worden er in Brazilië enorme hoeveelheden cachaça geproduceerd én geconsumeerd. Maar een heel klein gedeelte van de productie wordt geëxporteerd naar andere landen.

Cocktail hour!

Ga thuis eens aan de slag met deze exotische drank. We vonden hier een leuk lijstje met cachaça-cocktails mét lekkere spijscombinaties. Ook bijzonder is dit recept voor een winterse warme cocktail met cachaça. Lekker met kaneel en appel.

De klassieke caipirinha wordt gemaakt met limoen, maar wil je eens iets anders? Varieer dan met ananas, granaatappelsap of framboosjes. Cheers!

Ga je op zoek naar een fles cachaça? Bekende merken zijn onder meer Pirassunga en Sagatiba. Gewoon verkrijgbaar bij de slijterij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.