Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 4 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Coperto Restobar in Zwolle: dineren in een boetiekhotel

Coperto Restobar is het restaurant van het vernieuwde hotel Pillows in Zwolle. Dit toffe boetiekhotel ligt op een paar minuten lopen vanaf station Zwolle. En je kunt hier dus ook gewoon fijn een avondje dineren.

Letterlijk in de watten

Pillows heeft vier hotels, in Amsterdam, Ter Borch, Brussel en in Zwolle. Je slaapt er in charmante, monumentale panden die uitblinken in design, maar ook comfortabel zijn. Je voelt je er echt even een local, maar dan wel eentje die in de watten wordt gelegd. Letterlijk, als je ook blijft overnachten.

Dat geldt zéker ook op culinair gebied. Coperto Restobar is het restaurant van het hotel in Zwolle, dat is geïnspireerd op de Italiaanse en Franse keuken. Bestel er à la carte of ga voor het chef’s menu dat helemaal voor je is uitgedokterd.

Coperto Restobar Zwolle

Het menu van Coperto Restobar

Van de kaart bestel je drie of vier gerechten. Bijvoorbeeld als voorgerecht: zoetwatergarnalen met pastinaak, radijs en citroenmayonaise. Of geroosterde pompoen met macadamia’s, rozijnen, kappertjes en ricotta.

Maar ook gestoofde kalfswangen met zuurkool, witlof, bessen en knoflookjus. Of perca (vis) ‘noisette’ met een kruidenkorst, bimi en schuim van dragon.

En toe bijvoorbeeld cheesecake, gemarineerde ananas en Bastognekoeken met karamel en kaneel. Of huisgemaakte zoetigheden.

O en van de wijnen zijn ze hier ook: ze hebben een collectie met unieke wijnen uit diverse landen. Zowel uit Nederland als Frankrijk en Italië.

Coperto Restobar

Op naar Coperto!

Wat Coperto Restobar uniek maakt, is die sfeer van een tof boetiekhotel, waar je je dus ook gewoon als niet-hotelgast in kunt wentelen. Het is een hele lichte ruimte, met luxe materialen, die toch heel huiselijk voelt.

Om het nóg huiselijker te maken, organiseren ze elke dag ook een table d’hôtes diner. Elke dag kookt een gastchef voor maximaal 10 gasten aan de chef’s table. Ook daarvoor hoef je geen hotelgast te zijn, maar je moet wel even van tevoren reserveren.

Coperto is dagelijks geopend van 12:00 tot 22:00 uur. Kijk voor meer info online.

Het adres van Coperto Restobar:

Stationsweg 9
8011 CZ Zwolle

Meer leuke restaurants in Zwolle:

Coperto Restobar Pillows Zwolle
Coperto Restobar Zwolle
Bron: Coperto Restobar

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.