Culy
Culy Inspiratie 25 juli 2014

Gegrilde citroenen: uit de oven of van de BBQ

Als je ze nog nooit gegeten hebt, kijk je misschien vreemd op: waarom zou je citroenen grillen? Maar als je het eenmaal geprobeerd hebt, worden ze een blijvertje op je barbecue of diner. Zoveel smaak, en de perfecte begeleider bij vlees of vis.

Waarom zou je citroenen grillen?

Het grillen voegt een hele subtiele, rokerige smaak toe én maakt het citrusfruit extra sappig. Daarnaast ziet het er direct mooi en zomers uit; het oog wil ook wat, toch?

Hoe grill je citroenen het beste

Verwarm je barbecue, grillplaat of grillstand in de oven voor. Veel hitte is belangrijk! Snijd de citroenen in plakjes of parten en grill ze net zo lang totdat er mooie grillstreepjes ontstaan. Nog lekkerder is om van tevoren een beetje bruine suiker over de plakjes te strooien voor een extra gekaramelliseerd effect.

Bron: Flickr

Waar gebruik je gegrilde citroenen in?

Allereerst zijn ze perfect om bij gegrild vlees of vis te leggen. Een gestoomd vispakketje uit de oven doet het ook goed met wat partjes gegrilde citrus. En niet alleen voor de sier, knijp de partjes er ook zeker over uit voor extra smaak.

Daarnaast kun je ze gebruiken als garnituur of ingrediënt in cocktails, zoals sangria.

Welk fruit kun je nog meer grillen?

Naast citroenen, zijn ook limoenen en sinaasappels super om te grillen, of ga eens aan de slag met ananas. Alleen grapefruit vinden wij iets minder geschikt; het geheel wordt al snel te bitter.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Gegrilde citroenen: uit de oven of van de BBQ
Sluiten