Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 14 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Liefde gaat door de maag: ‘Hij rekende af en we lieten driekwart van de pizza staan’

Ligt het aan ons, of draaien romantische verhalen verdacht vaak om eten? Om ons punt te bewijzen, gaat Culy op zoek naar de leukste liefdesverhalen met een culinair element. Lisa (32) trapt ‘m af en vertelt hoe pizza de rode draad vormt in de romance met haar man.

Want ja hoor: liefde gaat inderdaad door de maag.

Lisa’s liefdesverhaal

Lisa: ”In 2007 ging ik voor het eerst écht alleen op vakantie met mijn vriendinnen. Na lang discussiëren (vooral met onze ouders) werd het Rimini in Italië. Het land van pasta en… pizza! Tijdens de eerste avond stappen, viel mijn oog op een knappe lange jongen aan de overkant van de dansvloer. Na heel veel oogcontact sprak hij me uiteindelijk aan. We maakten een praatje, wisselden telefoonnummers uit en gingen naar huis.

Fun fact: hierom wordt je afhaalpizza nooit helemaal doorgesneden

De dag daarna checkte ik wanhopig vaak mijn telefoon of ik al een sms’je had gekregen. Aan het eind van de middag kreeg ik dat eindelijk, en na wat heen en weer ge’sms besloten we tijdens onze vakantie een keertje af te spreken. Hij haalde me op bij het hotel en we liepen over de boulevard om uiteindelijk ergens op een terrasje plaats te nemen.”

Pizza om te delen

”We bestelden wat te drinken én een pizza. Eentje dus, om te delen. Heel romantisch, maar uiteindelijk ook een beetje ongemakkelijk. Die grote pizza margherita stond tussen ons in op tafel, voorgesneden in puntjes. Hij at er twee, ik at er twee en toen was er nog heel veel over. Ik durfde niet meer te eten dan hij, want dan zou ik overkomen als een vreetzak. Maar hij at niet meer dan die twee puntjes.

Waarom? Van de zenuwen had hij geen trek. Hoewel hij dat nog steeds niet écht toe wil geven. Uiteindelijk heeft hij afgerekend en hebben we bijna driekwart van die pizza laten staan. Met pijn in mijn hart, dat wel. Onze date eindigde gelukkig wel goed, op het Italiaanse strand met onze eerste zoen.”

Verliefde pubers

”Inmiddels zijn we bijna 16 jaar en vier kinderen verder en kunnen we lachen om die verliefde pubers van toen. Maar onze liefde voor pizza hebben we wél doorgegeven aan onze kinderen, want iedere vrijdag hebben we als gezin pizzadag.

Dan maak ik zelf pizza’s. Zowel het deeg als de saus maak ik zelf en de kinderen helpen graag mee met het beleggen. Al eten ze zelf het liefst, je raadt het al, een pizza margherita.”

Valentijns grerecht: pizza met burrata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

    Wat is jouw liefdesverhaal?

    Gaat de liefde ook door jouw maag? Deel je (anoniem) liefdesverhaal met de Culy-redactie en wie weet verschijnt ook jouw verhaal binnenkort op de site.

    De gegevens die je invult zijn alleen zichtbaar voor de redactie van Culy en zullen nooit worden gedeeld en/of ergens anders voor worden gebruikt dan voor deze rubriek.

    Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

    Een mail waar het water je al van in de mond loopt.