Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 5 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Lentegroen weekmenu voor 8 t/m 14 april: kleur op je bord

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit lentegroen weekmenu tippen we kleurrijke gerechten waarmee je gegarandeerd het zonnetje in huis haalt.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

We beginnen deze week goed met een frisse salade die ons meteen al het beste van de lente geeft: zachte krieltjes, frisse groenten en een simpele maar toch verrassende dressing. Bonuspunten: deze aardappelsalade smaakt net zo heerlijk als ‘ie eruit ziet!

> Naar het recept: Aardappelsalade met het beste van de lente

Aardappelsalade lente
Bron: Culy.nl

Dinsdag

Op de meeste dagen staan we graag in de keuken – maar vaak is dat niet op dinsdag. Daarom blijven we het herhalen: een traybake is het ideale gerecht voor op een drukke doordeweekse dag. Schuif de bakplaat in de oven en leun achterover terwijl de oven al het werk voor je doet. Daarom ook deze week weer in een lentegroen weekmenu: een heerlijke traybake met zalm, broccoli en aardappels.

> Naar het recept: Traybake met zalm, broccoli en aardappels

Traybake met zalm
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Woensdag

Als het lentezonnetje je nog niet genoeg verwarmt, dan zorgt deze makkelijke Indiase curry met paneer daar wel voor. Binnen 25 minuten heb je namelijk een heerlijk gerecht op tafel staan, waar je de rest van de avond nog van kunt nagenieten.

> Naar het recept: Makkelijke kokos saag paneer (vegetarische Indiase curry)

Kokos paneer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag

Deze kleurrijke pasta is echt een feestje om op tafel te zetten. De knalgroene saus van doperwten, gecombineerd met de frisse asperges, schreeuwt gewoon lente. Voeg hier als kers op de taart nog wat stukjes parmaham aan toe en jouw lentegroen weekmenu kan niet meer stuk.

> Naar het recept: Pasta primavera met groene asperges, doperwtencrème en parmaham

Pasta primavera
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Wiehoe, het weekend staat weer voor de deur! En hoe vier je dat nou beter dan met een heerlijke bowl vol comfortfood die ook nog eens binnen een handomdraai op tafel staat. Wij hebben er in ieder geval een nieuwe favoriet bij voor deze lente.

> Naar het recept: Gezonde gyoza bowl (klaar in 15 minuten!)

Gezonde gyoza bowl
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

Als je het ons vraagt, is een dorade uit de oven het perfecte gerecht voor een zonnige zaterdag. Haal in de ochtend deze vis lekker op de markt en verwerk hem daarna in deze heerlijke Vietnamese schotel. De frisse kruiden maken dit een ideale toevoeging aan een lentegroen weekmenu.

> Naar het recept: Dorade uit de oven in Vietnamese stijl met paksoi en frisse kruiden

Vis uit de oven doradefilet Vietnamese stijl
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Orzo is zo’n gerecht waar we altijd blij van worden. Het is snel, makkelijk en ontzettend smaakvol. Super fijn: bij deze variant met Parmezaanse kaas en chiliboter gooi je gewoon lekker alles samen in één pan. Scheelt je weer een hoop afwas op deze relaxte zondag.

> Naar het recept: Orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter

Orzo met spinazie snelle vegetarische recepten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.