Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 9 jun 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de lekkerste restaurants van Eindhoven

In de zoektocht naar de beste culinaire hotspots en restaurants speurt Culy.nl heel Nederland door. Geen provincie en stad gaan aan de redactie voorbij. Dit keer zochten we naar de beste restaurants van Eindhoven!

Woon jij in de buurt van Eindhoven of heb je zin in een (culinair) uitstapje? Stop dan zeker bij deze restaurants in Eindhoven! Hieronder vijf heerlijke restaurants in Eindhoven Welke kan jij al van je lijstje afstrepen?

Restaurant Kazerne in Eindhoven

De Kazerne is niet zomaar een restaurant. De tweesterren-chef Carlos Blankers maakt hier namelijk wereldbekende gerechten. Eerst werkte hij als souschef bij Graham’s Kitchen.

Wat kun je verwachten? Verse, huisgemaakte, robuuste en groente georiënteerde gerechten. Alles heeft een Italiaanse touch. Voor vegetariërs zijn er ook altijd opties. De smaken zijn verfijnd en de gerechten zitten goed in elkaar. Klinkt ons heel goed in de oren, of eh.. mond.

Adres De Kazerne
Paradijslaan 2-8
5611 KN Eindhoven

Kazerne eindhoven

Restaurant Welp in Eindhoven

In het centrum van Eindhoven, in stadsdeel De Bergen, vind je restaurant Welp. Een echt stadsrestaurant, waar alles kan. Lunchen, dineren, borrelen, een high wine… of je nou lang of kort blijft, er is altijd wat lekkers.

Bij restaurant Welp krijg je geen menukaart in je handen, maar een heus menumagazine. Compleet met verhalen, reportages én het menu van dat kwartaal. Kom je om te dineren? Dan zijn er starters als gebakken heilbot met couscous, gepofte tomaatjes en tandoorimayonaise, tarte tatin van witlof, rouleaux van fazantenpaté of een proeverij van verschillende gerechtjes.

Adres Restaurant Welp
Kleine Berg 35
5611 JS Eindhoven

Welp Eindhoven

Gastrobar Vigo

Soms zou je van alles op de kaart wel een beetje willen proeven. Dat kan bij Gastrobar Vigo in Eindhoven. Hier deel je een paar kleine, tapas-achtige gerechten, geflankeerd door een goed glas wijn of een tof biertje.

De menukaart van Gastrobar Vigo is overzichtelijk ingedeeld in vlees, vis en vega en ook weer onderverdeeld in kleinere bites en grotere gerechten. Tof is dat vegetariërs en vegans hier net zoveel keus hebben als de carnivoren en viseters onder ons.

Gerechten kosten tussen de vijf en tien euro. Je kunt jezelf ook trakteren op Vigo’s Impressie: zes kleine gerechtjes, helemaal voor jou alleen, voor € 29,-.

Adres Gastrobar Vigo
Dommelstraat
5611CL Eindhoven

Vigo Eindhoven
Bart's Boekje

Restaurant Het Rozenknopje

Café ‘t Rozenknopje, ofwel de Rozenknop of kortweg de Knop, is al sinds mensenheugenis een begrip in Eindhoven. Nu is het een culturele hotspot én culinair eetcafé in Eindhoven.

Daan Vermeulen (32) is de nieuwe chef in de keuken en ook hij geeft het eten in De Knop een nieuw elan. Elke 1 tot 1,5 maand presenteert hij een nieuwe kaart met daarop gerechten (een keuze uit voor- hoofd- en nagerechten) die allesbehalve een eetcafé uitstraling hebben. Hij kookt vooral ‘puur’. Behalve de prijs doet niets hier denken aan een standaard eetcafé. De kwaliteit is hoog en de smaak is voortreffelijk.

Adres Café ‘t Rozenknopje
Hoogstraat 59
5615 PA Eindhoven

Rozenknopje

SeaBas the urban fisher

We zijn gek op verse vis, dat blijkt ook wel uit de hoeveelheid visbarretjes die de laatste tijd opduiken door heel Nederland. Maar een lekker visje kopen voor thuis, da’s nog weleens lastig. Want de supermarkt heeft maar een beperkt aanbod. Gelukkig is daar SeaBas: een hippe viswinkel in het centrum van Eindhoven.

De vis gaat rechtstreeks van de visafslag naar hartje Eindhoven. Meestal binnen 24 uur, direct vanuit de Noordzee. Kakelvers dus. Het aanbod varieert van dag tot dag, want dagelijks selecteren ze de mooiste vissen voor in de winkel. Zo zorgen ze ervoor dat de kwaliteit top is. De prijzen houden ze leuk, doordat ze direct contact hebben met de viswereld. Zonder tussenschakels.

Je vindt er Oosterschelde kreeften, oesters, king prawns, verse pulpo, zeebaarzen en forellen, Canadese kreeften en nog veel meer.

Adres SeaBas
Grote Berg 14
5611 KK Eindhoven

Seabas Eindhoven

Wegwijs tussen de lekkerste restaurants

Of je nu in Groningen, Zwolle of Rotterdam wilt eten, op Culy vind je de beste restaurants in elke stad. We houden je op de hoogte van de nieuwste tentjes, beste hotspots en voorzien je van goede eettips. Heb je al trek?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.