Redactie
Redactie Inspiratie 4 aug 2014
Leestijd: 3 minuten

Lekker taart eten in Amsterdam

Omdat je jarig bent (geweest), omdat je je beste vriend(in) zo lang niet hebt gesproken óf gewoon omdat het zo ontzettend lekker en gezellig is. Buiten de deur een taartje eten heeft iets feestelijks. Dit zijn onze favoriete plekken voor taart eten in Amsterdam.

Om het je iets makkelijker te maken hebben we de adresjes onderverdeeld per wijk.

Centrum:

De Drie Graefjes
Vraag mening Amsterdammer om zijn favoriete adresje voor taart, en het antwoord luidt ‘De Drie Graefjes!’. Dit tentje verkoopt majesteuze taarten die meer weg hebben van een huis dan een gebakje, met lagen frosting waar wij elke keer nog dagen lang over dromen en smaken als hemel op aarde.

Eggertstraat 1
Gravenstraat 13

Gartine
Bij Gartine kun je in alle rust genieten van zowel hartige gerechten als zoete taartjes, met ingrediënten regelrecht uit eigen moestuin. Ook ben je hier aan het juiste adres voor een high tea.

Taksteeg 7

De laatste kruimel
In een smal steegje in het centrum van Amsterdam vind je dit kleine winkeltje. Op een krukje naast de toonbank of  aan een tafeltje achterinkan je hier genieten van zowel hartige als zoete taarten: de etalage staat er vol mee. Toch zin in iets anders? Ze verkopen ook broodjes, koffie en verse sappen.

Langebrugsteeg 4

De Bakkerswinkel
Een bescheiden stukje taart? Nee, daar doen ze bij de Bakkerswinkel niet aan. Maar, eerlijk is eerlijk, daar zijn de taarten ook veel te lekker voor. Mocht je all the way willen gaan, kies dan voor een high tea. We raden je aan te reserveren én van te voren niks te eten, want hier wil je echt niks laten staan.

Regulateurshuis 1, Polonceaukade 1 (West)
Roelof Hartstraat 68 (Zuid)
Warmoesstraat 69 (Centrum)

 taart eten in Amsterdam
Bron: Facebook

De Pijp:

De taart van m’n tante
Bij deze taartenwinkel is het interieur al een belevenis op zich. Een kitscherige mengelmoes van meubels en accessoires in de meest excentrieke kleuren. En laat de taart nu ook nog eens goddelijk zijn! Leuk om met een grote groep te gaan. Wel even reserveren.

Ferdinand Bolstraat 10

Anne&Max
Met twee vestigingen in Amsterdam (en in Leiden, Haarlem en Alkmaar!) is er geen excuus om niet een keer naar Anne&Max te gaan. Je kunt hier allerlei soorten taartjes veroberen, van carrot cake tot chocoladetaart en van appelpunt tot scone. Ook een high tea is hier mogelijk.

Amstelveenseweg 196
Gerard Douplein 10

Bron: Anne&Max

De Jordaan:

Pompadour 
Bij Pompadour krijg je een perfecte combinatie tussen Franse patisserie en Britse hoffelijkheid. Geniet van de mooiste taartjes en bonbons vergezeld door een kopje thee of koffie waarbij je de lekkerste financiers ever krijgt. Kom wat vroeger zodat de keuze nog ruim is!

Huidenstraat 12
Kerkstraat 148

Café Winkel 43
Is appeltaart jouw favoriet? Dan ga je naar Winkel in de Jordaan. Daar verkopen ze namelijk de állerlekkerste appeltaart van Amsterdam. En wil je thuis ook wel eens zo’n lekkere appeltaart bakken? Lees dan eerst deze tips. Succes gegarandeerd!

Noordermarkt 43

Vinnies Deli 
Als je Culy al langere tijd volgt weet je misschien wel dat we fans van het eerste uur zijn van Vinnies Deli. Dit kleine tentje (met inmiddels een tweede filiaal) op de Haarlemmerstraat serveert brownies met salted caramel, cheese- en carrotcake om van te dromen.

Haarlemmerstraat 46
Nieuwezijds Kolk 33


Oost:

De Ysbreeker
Een favoriet als we in Oost zijn en willen genieten van goede service, een fijne sfeer en gewoon lekker eten. Het gebak maken ze helaas niet allemaal zelf, maar een deel is van Holtkamp wat het weer helemaal goed maakt. Citroen-meringuetaart heaven!

Weesperzijde 23

Bakhuys
Een vrij nieuwe locatie op de Sarphatistraat waar je de lekkerste dingen kunt meenemen, maar ook onder het genot van een kopje koffie kunt oppeuzelen. Je komt hier voor klassiek Franse patisserie.

Sarphatistraat 61

Amstel Hotel
Zin om een keer op sjiek te gaan en te genieten van zoete gebakjes met bijpassende thee? Ga dan voor de afternoon tea in het prachtige Amstel Hotel. Gelegen aan de Amstel geniet je van één van de mooiste uitzichten van Amsterdam en de zoetigheden zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes.

Professor Tulpplein 1

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.