Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 15 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: zo wordt de langoustine frikandel van Taiko x FEBO gemaakt

Speciaal voor Hotelnacht 2019 ontwikkelde toprestaurant Taiko een aantal luxe snacks voor FEBO. We mochten ze onlangs alvast voorproeven en hebben de langoustine frikandel gekroond tot onze favoriet. Je kunt ‘m op 19 en 20 januari bestellen bij Tunes Bar in Amsterdam, maar hoe wordt deze luxe snack eigenlijk gemaakt? Find out…

Paradepaardje van Taiko x FEBO

Afgelopen week konden we de langoustine frikandel van Taiko x FEBO al voorproeven bij de FEBO aan het Stationsplein in Amsterdam. En dat ging natuurlijk op z’n FEBO’s: uit de muur.

Lekker nuchter dus, máár deze frikandel is een echt paradepaardje. Zo is ‘ie versierd met eetbaar bladgoud, jelly cubes van Ketel One wodka, curry, saffraan-mayonaise en kaviaar.

Langoustine frikandel van taiko x febo

Hoe wordt de langoustine frikandel gemaakt?

In onderstaande video laat Hugo Engels – Chef de Cuisine bij Taiko in Amsterdam – zien hoe de luxe frikandel wordt gemaakt. Voor de snacks worden langoustines gemengd met garnalen (“Anders zou de textuur te zacht worden”, aldus Hugo) en samen met panko, shichimi togarashi, gemalen korianderzaad, bisque van langoustine en eiwit vermalen.

Van dat mengsel spuit hij een lange worst, die hij stevig oprolt met plasticfolie. Die megalange frikandel wordt vervolgens gestoomd. Na het stomen wordt ‘ie in nette stukken gesneden. Ze snijden de frikandellen over de lengte nog een beetje in, daarna gaan ze in de frituur, op 180 graden.

Frikadel op sterniveau

Als een haute cuisine restaurant en een fastfoodbedrijf de handen ineenslaan kunnen er bijzondere dingen gebeuren. Ter gelegenheid van de Hotelnacht 2019 bedacht Schilo van Coevorden, executive chef van Taiko @ Conservatorium Hotel, een langoustinefrikadel speciaal voor FEBO. Deze snack (€ 19,50) is gemaakt van langoustines en , gamba’s, opgetuigd met kaviaar en bladgoud.

Oester-frikandel

De langoustine frikandel wordt opgediend met saffraan-mayonaise en groene curry. En de uitjes? Die worden voor dit luxe exemplaar vervangen door blokjes gelei van Ketel One wodka. Dan nog kaviaar, koriander cress en eetbaar bladgoud.

Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van al die luxe frikandellen: Tunes Bar serveert ook nog een Wagyu frikandel en een oester-frikandel…

Meer frikandellen:

Een frikandel; ordinair? Als je dat dacht, dan gaat deze langoustine-frikandel van @taikorestaurant voor @febo.nl je wereld op z’n kop zetten. Langoustine met verbazingwekkende frikandellentextuur, mét groene curry, truffel, saffraan en Ketel1 jellies. Je kunt ‘m dit weekend proeven bij FEBO aan het Stadionplein; daarna tijdens #hotelnacht bij @tunesbar.

60 Likes, 5 Comments – Nancy van Batenburg (@nenznenz) on Instagram: “Een frikandel; ordinair? Als je dat dacht, dan gaat deze langoustine-frikandel van @taikorestaurant…”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.