Redactie
Redactie Inspiratie 18 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Kun je geen genoeg krijgen van rabarber? Vries het in!

Rabarber is zo’n heerlijke, fris-zure groente die je meteen dat fijne lentegevoel geeft. Hoewel de groente verkrijgbaar is van ongeveer april tot en met juli, is hij in mei toch wel écht het lekkerste. Het enige nadeel van rabarber is dat je er maar zo kort van kunt genieten. Of… toch niet?

Dé oplossing om nog maanden na het rabarber-seizoen van deze veelzijdige groente te genieten is het simpelweg in te vriezen. Door een aantal simpele trucjes toe te passen leg je een lekker voorraadje rabarber aan om te verwerken in taartjes, muffins, compôte en what else. De grootte van je vriezer geeft de limiet aan!

Zo doe je het…

Om de smaak en de structuur van de rabarber te behouden blancheer je de groente eerst alvorens ze in te vriezer. Snijd de boven- en wortelkant van de rabarber en maak schoon. Breng water aan de kook en snijd de rabarber in stukjes. Dompel de groente ongeveer één minuut onder in het kokende water.

Haal uit het water en dompel direct onder in ijswater. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Vermeng ze na het blancheren met wat suiker en vries in in goed afsluitbare diepvriesbakjes (zorg dat er zo min mogelijk lucht bijkomt). Het blancheren zorgt ervoor dat de rabarber niet uitdroogt én dat de vitaminen en mineralen zo veel mogelijk behouden blijven. In de vriezer kun je de rabarber maximaal 10 maanden bewaren.

Uit de vriezer, in de pan!

Om de rabarber vervolgens te gebruiken hoef je het niet eerst te ontdooien. Kook ze gewoon in een laagje water en verwerk verder tot het recept wat je in gedachten hebt. Maak bijvoorbeeld deze goddelijke rabarber-gember compôte met slagroom of  ga voor een klassieker: rabarber crumbleEnjoy! 

Bron: haikugirl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.