Rabarber crumble

Culy 3 jun 2012 Dessertrecepten

Deze rabarber crumble komt van de fijne blog MadeByEllen.com. Een echte aanrader; want deze dame maakt verukkelijke gerechten met verse ingrediënten en een flinke dot joie de vivre.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet een ovenschaal of plaat van ongeveer 32 x 23 centimeter klaar en beboter deze. Doe de bloem, het zout en de boter in een grote kom en maak er met je vingers een fijn kruimelig mengsel van. Doe de suiker en ei erdoor. Laat het deeg 20 minuten in de koelkast rusten.

Doe de rabarber samen met het sinaasappelsap, de suiker en het vanille extract in een grote pan en zet op middelhoog vuur. Wanneer de rabarber kookt zet je het vuur iets lager en laat je het in ongeveer twaalf minuten zachtjes gaarkoken.

Doe voor de topping de bloem en boter in een kom en maak er met je vingers een kruimelig mengsel van. Roer de suiker en de havermout erdoor.

Haal het deeg uit de koelkast en leg deze in de beboterde ovenschaal en druk uit totdat het deeg over de hele bodem gelijkmatig verdeeld is. Prik gaatjes in het deeg en zet in de oven voor 10 tot 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven en zet de oven op 200 graden. Schenk de rabarbercompote bovenop de taartbodem. Daar bovenop komt een dun laagje crumble.

Plaats de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat de crumble topping gaar en mooi bruin gekleurd is. Als je het leuk vindt kun je er met een fijn zeefje een beetje poedersuiker overheen strooien.

Schermafbeelding 2012-05-23 om 14.48.53Schermafbeelding 2012-05-23 om 14.48.59

Lees meer recepten op MadeByEllen.com.

Voor de bodem:

  • 250 gram bloem, gezeefd
  • 5 gram zout, gezeefd
  • 125 gram boter, in blokjes op kamertemperatuur
  • 125 gram rietsuiker
  • 1 ei

Voor de compote:

  • 1 kilo rabarber, schoongemaakt en in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 100 gram rietsuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract

Voor de topping:

  • 70 gram bloem
  • 70 gram havermout
  • 70 gram rietsuiker
  • 70 gram koude boter
  • Eventueel poedersuiker ter garnering
Reageer op artikel:
Rabarber crumble
Sluiten