Redactie
Redactie Inspiratie 28 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf krokant gepaneerde vis

Waarom kant-en-klaar gepaneerde vis kopen, als je het ook zo makkelijk zelf kunt maken? Vergeet de schnitzels en diepvries viscuisine en ga zelf aan de slag. Het is écht super easy!

De basis

Ga je voor een simpel krokant korstje? Dan heb je slechts drie ingrediënten nodig: bloem, eieren en paneermeel. Wat betreft de vis: kies voor een stevige witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw.

Je haalt de vis eerst door de bloem (eventueel gemengd met wat zout en peper), daarna door een losgeklopt ei en tot slot door de paneermeel. In de pan bakken en je hebt een heerlijk krokant visje. In onderstaande video gebruiken ze een stuk vlees, maar je kan dezelfde stappen volgen met vis:

Met panko of broodkruimels

Voor een extra krokant effect wordt paneermeel ook wel vervangen door grof broodkruim. Je kan zelf grof broodkruim maken door stevig brood – bijvoorbeeld zuurdesem – te roosteren en in de keukenmachine fijn te malen.

Óf gebruik panko: een Japanse soort paneermeel. Het is net iets grover dan ‘ons’ paneermeel en iets zoeter van smaak. Hebben ze het bij jouw supermarkt niet? Koop het dan bij de toko.

Een kruidenjasje

Voor extra smaak kan je er voor kiezen om kruiden, een beetje Parmezaanse kaas of citroen aan je paneermeel toe te voegen. Een lekkere combinatie is peterselie met citroen. Of paneer je visfilet in een mengsel van kappertjes, ansjovis en limoenrasp. Een beetje Provençaalse kruiden aan de paneermeel toevoegen is ook al heel lekker.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.