Redactie
Redactie Inspiratie 28 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Groei je eigen microgroenten met de Microgarden

Tuinkers kennen we allemaal, maar er bestaan veel méér kiemgroenten, ook wel microgroenten of cress genoemd. We schreven er al eerder over. En met deze gadget kun je ze nu ook zelf in huis kweken.

Met de Microgarden van INFARM kweek je namelijk je eigen microgroenten. Het neemt weinig ruimte in beslag en ziet er nog leuk uit ook. De set bestaat uit een opvouwbaar transparant broeikasje, waarin je supermakkelijk je eigen microgroenten laat groeien. Gewoon in huis!

Microgroenten
Microgroenten zijn kleine, niet volledig uitgegroeide groenten die barstensvol vitaminen zitten. Ze bevatten vaak nog meer vitaminen dan volgroeide groenten. Ook hebben ze een heerlijk intense smaak. De zaden die geschikt zijn voor het groeien van microgroenten zijn onder meer pompoen-, broccoli- en basilicumzaden.

Omdat microgroenten zo klein zijn, zijn ze heel geschikt om binnenshuis te laten groeien. Superleuk als je in de stad woont en weinig ruimte hebt.

De kit
INFARM ontwikkelde een speciale kit voor het groeien van microgroenten, en wát voor één. De kit bestaat uit de vouwbare en transparante broeikas, agar-agar gelei, zaden en instructies.

Zodra je de zaadjes hebt geplant ontspruiten ze binnen drie dagen, dan zijn het kiemen. Daarna groeien ze nog 7 tot 14 dagen door, voordat je ze kan afknippen. Lekker bij een broodje of salade!

De Microgarden van INFARM begon als een crowdfunding-project en is nu hier te koop voor €30,- inclusief verzendkosten vanuit Duitsland.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.