Dit is waarom je de beste s’mores in de oven maakt

Warme zomeravonden zijn ideaal om de vuurkorf aan te steken (of een kampvuur te maken) en gezellig marshmallows te gaan roosteren. Maar dat betekent niet je dat je s’mores – je weet wel, die snacks van gesmolten marshmallow en chocolade tussen twee Graham crackers – alleen kunt eten als je eerst een vuurtje maakt. Sterker nog: misschien zijn s’mores in de oven nog wel beter.

Want eerlijk is eerlijk, zo’n vuur is natuurlijk best wel ongecontroleerd. Soms is je marshmallow aan de buitenkant al zwart, maar vanbinnen nog nauwelijks gesmolten, terwijl het andere keren juist een eeuwigheid duurt. En dan is er ook nog het probleem van zand en andere viezigheid buiten waar je s’mores mee in aanraking kunnen komen.

Homemade Cinnamon Graham Crackers!!😋 👉🏼Find the recipe at @beth_thefirstyear 👉🏼 Follow @food_favoritesss #cinnamon #junkfood #smore #smores #chocolate #baking #food #cookies #crackers #bakinggoals #cookie #feedfeed #foodporn ##buzzfeast #bhgfood #todayfood #foodgawker #recipe#food52 #myallrecipes #beautifulfood #sweeeeeats #eeeeeats #dessert #desserttime #sweettooth #nomnomnom #instayum #treatyoself

86 Likes, 1 Comments – BEST F O O D PAGE!! ✨ (@fooodfavorites) on Instagram: “Homemade Cinnamon Graham Crackers!!😋 👉🏼Find the recipe at @beth_thefirstyear 👉🏼 Follow…”

S’mores in de oven maken

Bij s’mores in de oven heb je dat allemaal niet. Daar smelten je marshmallows allemaal even snel. Als je ze door de helft snijdt en daarna pas grillt, worden zelfs beide kanten even lekker knapperig van buiten. Bovendien kun je ook de chocolade dan smelten, terwijl dat boven vuur eigenlijk nauwelijks kan.

En o ja, nog een pluspunt: in de winter maak je misschien niet zo snel een kampvuur, maar kun je prima s’mores in de oven maken. Zo kun je het hele jaar je marshmallow-met-chocolade-cravings stillen!

Today is a BIG one! It’s day five of #summerfunweekcollab AND @thefeedfeed & @ghirardelli s’mores #contest today! I am a huge fan of the burnt marshmallow, which is awesome for me because my kids hate them, and burn way more than they don’t. So I end up with a shit ton of Smore’s every time we have them! #abitebetter #feedfeed . And be sure to check our all of my lovey foodies friends chocolate and marshmallow treats today: @peaches2peaches @kate.the.baker @ashortgirlsfeast @gingersnapsandblondies @harmonylynngoodson @karinshomemade @loveinmoven @macn_by_mari @mgracebakeshop @mikebakesnyc @saltnsprinkles @teakandthyme @twosugarbugs @megmakespies @tummytaleswithsudha . . . . #yummygoodness #thebakefeed #deliciousfoods #loveoffood #eatprettythings #thefeedfeedchocolate #foodblogfeed #foodieofinstagram #foodsofinstagram #imsomartha #foodblogs #getinmytummy #foodielove #chicagoblogger #tastesogood #makeitdelicious #huffposttaste #eatfortheinsta #eatinggood #cameraeatsfirst #eatinggood #f52grams #foodtographyschool #foodofinsta #smore #hereismyfood

745 Likes, 38 Comments – Katie Grace (@kate.the.baker) on Instagram: “Today is a BIG one! It’s day five of #summerfunweekcollab AND @thefeedfeed & @ghirardelli s’mores…”

Zo doe je dat

Lifehacker deelt zelfs ook de perfecte manier om dit te doen. Leg Graham crackers, kaneelbiscuits of andere koekjes naar keuze in een ovenschaal. Snijd marshmallows doormidden en leg die met de buitenkant naar boven op de helft van de koekjes, en bedek de andere helft met pure chocoladeblokjes.

Zet de oven op grillstand en grillen maar! De marshmallows zijn meestal na een paar minuten mooi goudbruin, en als het goed is heb je dan ook gesmolten chocolade en iets knapperigere koekjes. Je moet er wel constant bij blijven staan, omdat het daarna vrij snel mis kan gaan.

Leg de chocoladekoekjes en de marshmallowkoekjes tot slot op elkaar, en klaar zijn je s’mores in de oven!

Meer lekkere s’more-recepten:

Reageer op artikel:
Dit is waarom je de beste s’mores in de oven maakt
Sluiten