Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 15 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste kleine hapjes om te serveren met kerst

Hoewel de decembermaand rondom de kerstdagen vol in het teken staat van uitgebreide diners, mogen we ook de vele kerstborrels niet vergeten. Brunches met collega’s, kerstapéro’s met vrienden en dan hebben we het nog niet eens gehad over alle amuses voor de diners. Voor deze gelegenheden verzamelden wij de lekkerste kleine hapjes om te serveren met kerst.

Kun je éxtra veel proberen.

De lekkerste kleine hapjes om te serveren met kerst

Is ‘t niet om indruk te maken op je collega’s, dan wel omdat die kleine hapjes zich in zulke grote getale laten verzamelen in je maag. Ongegeneerd veel eten!

Focaccia-hapjes met Burrata, ansjovis en citroen

Of je de focaccia nu zelf maakt of ‘m bij een goede bakker scoort, in dit hapje wordt ‘ie nóg lekkerder door ‘m even te bakken in wat olie. Al helemaal in het gezelschap van de romige Burrata, het zoute van de ansjovis, frisse van de citroen en het kruidige van de rozemarijn. Eén hapje, vele smaken! Dat is makkelijk indruk maken.

Kersthapjes met burrata, ansjovis en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Focaccia-hapjes met Burrata, ansjovis en citroen

Vegan samosas

Deze samosa’s zijn knapperig, smaakvol én vegan. Kortom: het perfecte kleine hapje voor kerst waar je iedereen blij mee maakt. Want geloof ons, iedereen vindt dit lekker. Daarnaast ben je er lekker snel mee klaar, want je kunt ze van tevoren maken.

samosa's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Vegan samosas

Kerst-toast met pompoen, cranberry’s, walnoot en salie

Deze toastjes zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens superlekker. De winterse pompoen, de cranberry’s en de walnoten vormen samen een bijzonder trio. Én één van de lekkerste kleine hapjes voor kerst, ook niet geheel onbelangrijk.

Kerst-toast met pompoen en cranberry
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Kerst-toast met pompoen, cranberry’s, walnoot en salie

Pestobroodjes

Deze kleine pestobroodjes zijn het ideale kleine kersthapje. Ze zijn makkelijk te maken (hallo, kant en klaar bladerdeeg, onze beste vriend), snel klaar en lekker hartig. Ter variatie kun je het broodje natuurlijk ook vullen met rode pesto, kruidenboter of een ander lekker smeerseltje.

culy Homemade pestbroodjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Makkelijke pestobroodjes

Carpacciorolletjes met groene asperges en kerstmayo

Wij zijn dol op rolletjes. Klassiekers met wraps zijn lekker op hun tijd en brengen misschien een hoop nostalgie naar boven, maar soms streven we naar meer. Met deze carpacciorolletjes kan dat goed, dat dankzij de kerstmayo extra veel kerst schreeuwt.

Carpacciorolletjes met groene asperges, amandel en kerstmayo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Carpacciorolletjes met groene asperges en kerstmayo

Gin zalm met gin-mayo, radijs en koriander op toast

Een hele mond vol! En dat zijn deze smaakbommetjes ook. En hoewel een groot stuk zalm inleggen (in gin dan nog) waarschijnlijk niet iets is wat je regelmatig doet, raden we ‘t je toch aan. Niet alleen is dat belachelijk makkelijk, het is ook nog eens leuk om te doen. Resultaat: een heerlijk stevige zalm met subtiele gin-smaak.

Zalm inleggen in gin
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Gin zalm met gin-mayo, radijs en koriander op toast

Mini pulled pork burgertjes

Oké, het is even priegelen, maar het resultaat is het zeker waard. Deze mini pulled pork burgertjes met appel en cranberry zijn een erg leuke amuse. Ze zijn lekker én zien er feestelijk uit. Wat wil je nog meer?

Kerst amuse: pulled pork burgertjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Mini pulled pork burgertjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.