Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 28 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: carpacciorolletjes met groene asperges en kerstmayo

Carpacciorolletjes maken is een fijn klusje. Wij maken ze hier met groene asperges (die kleine), flink wat groene kruiden en geroosterd amandelschaafsel. De kerstmayo (!) erbij maakt deze hapjes compleet. Maak ze voor de feestdagen!

Zeiden we nou kerstmayo? Ja, dat zeiden we. Concreet betekent dat dat we onze favoriete mayo een upgrade geven met typische kerstspecerijen als kruidnagel, nootmuskaat en kardemom. Zo worden deze carpacciorolletjes het ideale hapje voor Kerst, maar eigenlijk kun je dit gewoon een heel jaar door serveren hoor…

7 x carpaccio ideeën met een twist (lekker voor je kerstdiner!)

Carpacciorolletjes met groene asperges, amandel en kerstmayo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Carpacciorolletjes met groene asperges en kerstmayo

Roer alle ingrediënten voor de kerstmayo in een kommetje door elkaar en zet apart.

Verhit een klein beetje olie in een pan op heet vuur en vak de aspergetips kort tot ze knapperig zijn. Schep ze uit de pan en laat een beetje afkoelen.

Leg dan een plakje carpaccio op een snijplank en leg er wat van de verse kruiden op. Leg op elk bedje kruiden 3 aspergetips en wat van het amandelschaafsel (zorg dat je nog een beetje overhoudt).

Rol de carpaccio nu op tot een rolletje en leg dit op een schaal. Herhaal dit voor de rest van de ingrediënten. Maak af met de rest van het amandelschaafsel en serveer de carpacciorolletjes met de kerstmayo.

Carpacciorolletjes met groene asperges, amandel en kerstmayo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.