Redactie
Redactie Inspiratie 25 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

KFC wil dat we cocktails gaan maken met… vleesjus (!)

“Gravy so good, you can drink it.” Dat is de slogan van een nieuwe campagne van KFC, waarin de fastfoodketen mensen oproept om cocktails te maken met hun vleesjus. Hmm, dat is even wennen.

Geen cocktails, maar stocktails, dus. Om hun jus te promoten, gemaakt van kip en rundvlees, komt het bedrijf door middel van YouTube-video’s met tips om je drankjes een extra oompf te geven.

Cocktails met vleesjus, serieus?

Zo bedachten ze de Gravy Mary: tomatensap, selderijzout, mierikswortel, hot sauce, Worcester sauce, wodka, citroensap én natuurlijk die KFC gravy. Of de Southern Twist: bourbon met vleesjus, en een mix van suiker en peterselie (!) aan de rand van het glas.

De laatste variant is The Fingerlickin’ Sour, een combinatie van bevroren Mezcal, geklopt eiwit, kersenlikeur, citroensap, sinaasappelmarmelade en citroentijm. Een bizarre mix, als je het ons vraagt.

Wordt dit een trend?

De drankjes zijn overigens niet écht te koop bij KFC, maar dienen puur ter inspiratie.

Wel zitten ze op het juiste spoor qua trend: in het kookboek Stock, Broth & Bowl: Recipes for Cooking, Drinking, and Nourishing werden ook al cocktail-recepten op basis van bouillon en jus gegeven. Gaan we binnenkort allemaal aan de hartige drankjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.