Redactie
Redactie Drinken 25 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Mr. Vino tipt: de Larousse wijnencyclopedie

Het woord wijnencyclopedie is bij deze vernieuwde Larousse best wel op zijn plaats. Dit exemplaar moet je zien als een algemeen naslagwerk over wijn: maar liefst 3,3 kilo zwaar en 654 pagina’s dik. En óf -ie opvalt in je boekenkast…

Dit boek is een compleet herziene editie van de Larousse Wijnencyclopedie uit 1996, waarvan reeds meer dan 30.000 exemplaren verkocht werden. Ruim 40 deskundigen hebben hieraan meegewerkt, dus je kunt wel stellen dat het boek tiptop in elkaar zit.

Grofweg kun je het boek verdelen in 2 onderwerpen: zaken die te maken hebben met de oorsprong van wijn (het oogsten-gisten-bottelen) en het stuk voor thuis: het kiezen-kopen-bewaren-serveren-proeven. Daarnaast ook een beschrijving van alle wijnproducerende landen.

Larousse wijnencyclopedie 2

De Larousse wijnencyclopedie

De Larousse is een vrij compleet naslagwerk. Leest prettig en zoekt makkelijk op. Is zowel geschikt voor iedereen met een gezonde interesse in wijn, als voor diegenen die best al wat over wijn weten. Niet betuttelend geschreven of met veel technische details, maar begrijpelijk en afwisselend. Geen gortdroge opsomming van feitjes en weetjes.

Wat de beschrijving van de wijnlanden betreft: Frankrijk domineert. In bijna 200 pagina’s worden alle gebieden beschreven. Voor de rest van de wereld (van Italië tot China) ruim 160 pagina’s. Die andere landen worden daardoor best summier beschreven; maar gaat je voorkeur uit naar Franse wijnen, dan kom je aardig aan je trekken.

Wijn en eten komt niet aan bod. Maar daarvoor heb je geen encyclopedie nodig… Kortom: voor 45 euro een interessante aanwinst om je verder te verdiepen in wijn.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.