Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie vandaag
Leestijd: 2 minuten

Kerst koken zonder stress: dit menu van 2025 kun je bijna niet verpesten

Staat jouw kerstmenu al? Wie de lijnen nog moet uittekenen: met ons Kerstmenu van 2025 bieden we een fijne houvast. Van knapperige amuses tot goddelijke gestoomde eitjes en een foolproof hoofdgerecht met zalm: ons kerstmenu van 2025 is er eentje om duimen en vingers bij af te likken!

Het Culy Kerstmenu van 2025

Amuse voor kerst: krokante kerstwontons met zalm en met biet

Deze krokante wontonvierkantjes bak je gewoon in de oven. Daarna beleg je de helft met zalm, Japanse umamimayonaise en knapperige kappertjes, en de andere helft met biet en een fluweelzachte crème van geitenkaas en mascarpone. Perfect bij een glas bubbels voor het kerstdiner.

> Naar recept: krokante kerstwontons met zalm en met biet

Krokante wontons
Melvin Sturm voor Culy

Voorgerecht voor kerst: gestoomd ei met zalmeitjes en rivierkreeft 

Eieren horen bij kerst. Gekookt, en cocotte of eggs benedict bij het ontbijt: het zijn klassiekers met een reden. Maar ook bij het kerstdiner verdienen eitjes een plekje. Dit Chinees gestoomde ei met zalmeitjes en rivierkreeft is daar een perfect voorbeeld van.

> Naar recept: gestoomd ei met zalmeitjes en rivierkreeft 

Luxe Chinees gestoomd ei met rivierkreet en zalmeitjes | koolhydraatarm voorgerecht met rivierkreeft
Ogechi Chibueze voor Culy

Tussengerecht voor kerst: gevulde portobello met camembert en cranberry 

Ze zijn makkelijk voor te bereiden, toegankelijk en onweerstaanbaar lekker. Niet voor niets zijn gevulde portobello’s ieder jaar geliefd door velen. De paddenstoelen lenen zich voor talloze vullingen. Dit keer gaan we voor een vegetarische versie in uitgesproken kerstsferen. Wat zijn die kerstige smaken dan? Denk aan cranberrysaus, camembert en een kruimige topping van walnoten en rozemarijn. 

> Naar recept: gevulde portobello met camembert en cranberry

Gevulde portobello's met camenbert
Ogechi Chibueze voor Culy

Hoofdgerecht voor kerst: zalm en croûte 

Culy zegt: neem het vooral rustig aan tijdens de feestdagen en kies voor deze makkelijke zalm en croûte. Zie het als een krokant pakketje van bladerdeeg met zachte vis, geserveerd op een romig bedje van waterkers en spinazie. Het is echt een heerlijk foolproof recept, zonder in te moeten boeten op smaak.

Toch liever een hoofdgerecht voor kerst met vlees? Ook dit knetterkrokante buikspek kunnen we iedereen aanraden.

> Naar recept: zalm en croûte met spinazie

Zalm en croute | vis en croute | voorgerecht vis kerst
Ogechi Chibueze voor Culy

Nagerecht voor kerst: luchtige chocolademousse met speculaas

Afronden doen we met een echte crowdpleaser: chocolademousse met een snuf zeezout en speculooskruimels. De basis van het recept is simpel en betrouwbaar: warme melk die de chocolade smelt, daarna luchtig geklopte slagroom erdoor. Geen ingewikkelde technieken. De koelkast doet het meeste werk en jij krijgt een toetje dat altijd scoort.

> Naar recept: luchtige chocolademousse

Chocolademousse
Melvin Sturm voor Culy

Vrolijke kerst!

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. Buikspek uit de airfryer: zo krijg je de ultieme knetterknapperige korst
  2. Culy Basics: zo maak je een klassieke rode wijnsaus
  3. Chefs zweren bij mosterdkaviaar: in 45 minuten maak je zelf ‘kaviaar’ dat al je gerechten luxe maakt
  4. Ode aan Jonnie Boer: Zwolsche Stoof
  5. Bloemkoolschotel met gehakt is nooit meer saai met deze kruiden

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.