Kerst koken zonder stress: dit menu van 2025 kun je bijna niet verpesten
Staat jouw kerstmenu al? Wie de lijnen nog moet uittekenen: met ons Kerstmenu van 2025 bieden we een fijne houvast. Van knapperige amuses tot goddelijke gestoomde eitjes en een foolproof hoofdgerecht met zalm: ons kerstmenu van 2025 is er eentje om duimen en vingers bij af te likken!
Het Culy Kerstmenu van 2025
Amuse voor kerst: krokante kerstwontons met zalm en met biet
Deze krokante wontonvierkantjes bak je gewoon in de oven. Daarna beleg je de helft met zalm, Japanse umamimayonaise en knapperige kappertjes, en de andere helft met biet en een fluweelzachte crème van geitenkaas en mascarpone. Perfect bij een glas bubbels voor het kerstdiner.
> Naar recept: krokante kerstwontons met zalm en met biet
Voorgerecht voor kerst: gestoomd ei met zalmeitjes en rivierkreeft
Eieren horen bij kerst. Gekookt, en cocotte of eggs benedict bij het ontbijt: het zijn klassiekers met een reden. Maar ook bij het kerstdiner verdienen eitjes een plekje. Dit Chinees gestoomde ei met zalmeitjes en rivierkreeft is daar een perfect voorbeeld van.
> Naar recept: gestoomd ei met zalmeitjes en rivierkreeft
Tussengerecht voor kerst: gevulde portobello met camembert en cranberry
Ze zijn makkelijk voor te bereiden, toegankelijk en onweerstaanbaar lekker. Niet voor niets zijn gevulde portobello’s ieder jaar geliefd door velen. De paddenstoelen lenen zich voor talloze vullingen. Dit keer gaan we voor een vegetarische versie in uitgesproken kerstsferen. Wat zijn die kerstige smaken dan? Denk aan cranberrysaus, camembert en een kruimige topping van walnoten en rozemarijn.
> Naar recept: gevulde portobello met camembert en cranberry
Hoofdgerecht voor kerst: zalm en croûte
Culy zegt: neem het vooral rustig aan tijdens de feestdagen en kies voor deze makkelijke zalm en croûte. Zie het als een krokant pakketje van bladerdeeg met zachte vis, geserveerd op een romig bedje van waterkers en spinazie. Het is echt een heerlijk foolproof recept, zonder in te moeten boeten op smaak.
Toch liever een hoofdgerecht voor kerst met vlees? Ook dit knetterkrokante buikspek kunnen we iedereen aanraden.
> Naar recept: zalm en croûte met spinazie
Nagerecht voor kerst: luchtige chocolademousse met speculaas
Afronden doen we met een echte crowdpleaser: chocolademousse met een snuf zeezout en speculooskruimels. De basis van het recept is simpel en betrouwbaar: warme melk die de chocolade smelt, daarna luchtig geklopte slagroom erdoor. Geen ingewikkelde technieken. De koelkast doet het meeste werk en jij krijgt een toetje dat altijd scoort.
> Naar recept: luchtige chocolademousse
Vrolijke kerst!
Onze populairste artikelen van deze week:
- Buikspek uit de airfryer: zo krijg je de ultieme knetterknapperige korst
- Culy Basics: zo maak je een klassieke rode wijnsaus
- Chefs zweren bij mosterdkaviaar: in 45 minuten maak je zelf ‘kaviaar’ dat al je gerechten luxe maakt
- Ode aan Jonnie Boer: Zwolsche Stoof
- Bloemkoolschotel met gehakt is nooit meer saai met deze kruiden
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC00802-2-e1612865031556.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2FDSC05537.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FChinees_gestoomd_eii.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FGevulde_portobello_met_camembert.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2FZalm-en-croute-kerst.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2FDSC05436.jpg)