Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 30 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Heel bijzonder: er is nu ijskoffie met de smaak van spekkoek

Liefhebbers van spekkoek en sterkedrank zijn misschien al bekend met Sayah: die lekkere spekkoeklikeur. De unieke spekkoekkruidenmix van Oma Pieplenbosch heeft niet alleen zijn weg gevonden naar de likeur, maar nu ook naar ijskoffie. Met één flesje Cold Drip Coffee maak je drie ijskoffies met de smaak van Indische spekkoek. Culy is fan!

Spekkoeklikeur van oma

Oma Pieplenbosch was beroemd om haar spekkoeken en haar eigen, unieke boemboe (kruidenmix) die ze daarvoor gebruikte. Opa Pieplenbosch kreeg de primeur toen oma die kruidenmix een keer in een stevige borrel stopte. Daarmee was het recept voor Sayah’s spekkoeklikeur geboren.

De drank werd de afgelopen jaren beloond met diverse onderscheidingen. Ook Culy schreef al in 2013 over dit lekkere drankje, dat ons positief verraste.

Zo maak je echte Indonesische spekkoek (lapis legit)

Cold drip coffee ijskoffie met spekkoeksmaak
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Cold Drip Coffee

Sayah-oprichter Marc Pieplenbosch komt nu met iets nieuws, namelijk Cold Drip Coffee (oftewel: ijskoffie in een flesje). Het is een koud gebrouwen koffie, gemaakt van Indonesische koffiebonen én die spekkoekkruiden naar familierecept. Lichtzoet, met tonen van warme specerijen als kardemom, kaneel en kruidnagel.

Met de inhoud van een flesje (125 ml) kun je drie ijskoffies maken. Om puur te drinken, met ijs, met een scheut (plantaardige) melk of in een cocktail. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffie-spekkoek milkshake of een Espresso Martini met een vleugje spekkoek? Wij zijn voor.

SAYAH Cold Drip Coffee wordt verkocht in sets met drie flesjes à € 12,- euro, goed voor negen spekkoekige ijskoffies. Bestellen kan online

Culy Homemade: tjendol cocktail met pandanlikeur (tjendol met een tic!)

Ijskoffie met de smaak van spekkoek
Bron: Sayah

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.