Redactie
Redactie Inspiratie 1 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Homemade madeleines met een smaakje

Mmm… Madeleines! De zoete Franse cakejes zijn niet al te makkelijk om te maken, maar als je de basis eenmaal onder de knie hebt lukt het je altijd. Klassiek zijn ze favoriet bij velen, maar wist je dat je er ook eindeloos mee kunt variëren? Wij geven je een paar smakelijke tips. 

Klik hier het ons basisrecept.

Zoete verleiding

De meest voor de hand liggende variaties zijn zoet, en dan met name met chocolade of Nutella. Maar ook citroenrasp door het beslag of een kloddertje lemon curd en verschillende fruitsoorten zoals bijvoorbeeld bosbessen & frambozen zijn er heerlijk door.

Een andere makkelijke manier om je madeleines een twist te geven is door het gebruikelijke amandelmeel te vervangen door fijn gemalen hazelnoten. Of wat dacht je van pistachenootjes? Hierdoor krijgen ze een lichtgroene kleur, prachtig!

Hartig hapjes

Je kunt je madeleines ook hartig maken. Vervang bijvoorbeeld de suiker door gedroogde verse of een snufje gedroogde kruiden.

Nog lekkerder is het als je een beetje geraspte (niet te vochtige) kaas toevoegt aan het beslag. Zo kan een lepeltje Parmezaanse kaas wonderen doen.

Bijzondere smaakmakers

Naast de hierboven genoemde variaties, kun je madeleines nóg specialer maken door er bijvoorbeeld een druppeltje oranjebloesem- of rozenwater aan toe te voegen.

Pas hiermee wel op dat je echt maar een klein beetje gebruikt, de smaak kan namelijk snel te overheersend worden.

Of maak deze heerlijke winterse variant zoals Culy’s Monique bij Rutger leerde:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.