Madeleines met citroenvulling

De Franse keuken kent tal van zoete pleziertjes: macarons, éclairs en… madeleines! Anja van de mooie blog Tarte Taart An (snap je ‘m?) maakte een variant op de klassieker met lemon curd. Zoet, maar tegelijk heerlijk fris. 

Verwarm je oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Smelt de boter in een pannetje en kwast het bakblik in met wat gesmolten boter. Bestrooi het blik met wat bloem en tik het teveel aan bloem er van af.

Klop de eieren en de suiker tot een dik en bleek mengsel. Blijf kloppen tot er een spoor van het kloppen achterblijft. Klop er voorzichtig de bloem, boter, en geraspte citroenschil door. Schep het deeg in de vormpjes (niet te vol, want ze zullen nog rijzen) en leg in de bovenkant van de madeleines (de ronde kant) een lepeltje lemon curd.

Laat twaalf minuten bakken, of totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster. Bestrooi met wat poedersuiker.

MadeleieneMadeleines2