Redactie
Redactie Inspiratie 30 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Hoera! Vuurtoreneiland krijgt een winterrestaurant

Een paar jaar geleden werd het glazen restaurant op het Vuurtoreneiland in het water tussen IJburg en Durgerdam (het IJmeer) geopend en sindsdien is het er elke zomer bomvol. Gelukkig bleef dat niet onopgemerkt en besloten de eigenaren er een winterrestaurant te openen!

Elke zomer is het weer haasten geblazen: van mei tot en met september opent het Vuurtoreneiland de deuren van haar restaurant dat alleen per boot bereikbaar is, en bovenal binnen no time is uitverkocht.

Voor €55,- per persoon word je vanaf het Lloydhotel in Amsterdam per boot naar het eiland gebracht, waar je een zinderend viergangendiner staat te wachten. Het genot begint al op de boot met een huisgemaakt hapje (en drankje), waarna je in het glazen restaurant aan het open water geniet van de rest.

Winterrestaurant

Mede door het succes besloten de oprichters Brian Boswijk en Sander Overeinder dat het tijd werd voor een winterse variant, waardoor ze het hele jaar open zijn. Daarbij mochten ze van Staatsbosbeheer het restaurant beginnen op voorwaarde dat de kazerne niet verder in verval zou raken.

Eind september openen ze hun winterrestaurant in de oude kazerne. Weliswaar op hetzelfde eilandje, maar met een compleet andere vibe. Denk aan haardvuren en een meer donkere sfeer, maar wel nog steeds dezelfde kwaliteit eten.

Kijk op de website voor meer informatie en hoe je kunt reserveren. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.