Redactie
Redactie Inspiratie 19 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

5 restaurants in Nederland waar je heerlijk uit eigen tuin eet

Het is weer lente! We kunnen buiten eten, eigen groentes kweken in een moestuintje en genieten van de producten van het lenteseizoen. Bij de volgende restaurants komt alles samen: ze zijn gevestigd op prachtige plekken dicht bij de natuur en serveren gerechten gemaakt uit eigen tuin.

De Herdershof
Rijksstraatweg 20-22, Schipluiden

Op Hodenpijl is een landgoed gevestigd in de buurt van Delft. Je vindt hier restaurant de Herdershof, waar vooral gebruik wordt gemaakt van producten uit eigen tuin, kas of stal. Op de dagkaart staan onder meer salades, gehaktbrood en brood met huisgemaakte eiersalade.

Van dinsdag tot en met zaterdag kan je hier tussen 17.30 en 20.30 ook terecht voor een driegangenmenu of hoofdgerecht van de kaart. Bekijk het menu hier.

Villa Augustus
Oranjelaan 7, Dordrecht

Het restaurant van Villa Augustus ligt midden in een tuin. Hier wordt zoveel mogelijk naar het seizoen gekookt, met biologische producten en het liefst afkomstig uit de directe omgeving.

Op de schoolborden boven de keuken vind je gerechten die maar in kleine hoeveelheden beschikbaar zijn. Dat komt bijvoorbeeld door een beperkte oogst. Denk aan kruisbessenijs, wildzwijnrillettes met pruimencompôte of soep van verse capucijners.

Lees hier meer over Villa Augustus.

De Serre
Leeuwenlaan 34, ‘s-Graveland

Land en Boschzight is de oudste biologische-dynamische tuinderij van Nederland en bevindt zich midden in de bossen van ‘s Graveland. Sinds 1947 worden hier verschillende groenten, fruit en kruiden geteeld.

Het restaurant de Serre bevindt zich in een omgebouwde kas waar je je ‘s winters kan opwarmen aan de houtkachel. In de zomer kan je hier lekker buiten zitten met uitzicht over het land en de aspergevelden.

Buitenplaats Plantage
Vogelenzangseweg 49, Vogelenzang

Buitenplaats Plantage is gelegen in de groene natuur van Vogelenzang – nabij Heemstede – en is werkelijk een sprookje om te zien. Je kan hier op het terras, vanuit een hangmat of in het gras lunchen of dineren. Je bent dan écht even helemaal weg.

Het restaurant serveert alleen gerechten gemaakt van verse producten en met natuurlijke smaken. Groenten en kruiden komen uit eigen kas, vlees komt van boerderij de Lindenhoff in Braambrugge, vis van Jan Veerman in Huizen en de kazen komen van L’amuse in Santpoort-Noord. Bekijk hier het menu.

Bron: Facebook

Vuurtoreneiland

Iedere zomer wordt op Vuurtoreneiland – gelegen in het Markermeer – een restaurant geopend. De producten zijn seizoensgebonden en worden zoveel mogelijk lokaal geteeld. Traditie, natuur, cultuur, arbeid & ambacht: dat zijn de sleutelwoorden die horen bij het restaurant op Vuurtoreneiland.

Ieder jaar is het restaurant onwijs populair. Er worden arrangementen georganiseerd inclusief een boottocht en lunch of diner. Houd de website in de gaten voor reserveringen en meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.