Redactie
Redactie Inspiratie 23 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

5 x karbonaadjes nét even anders

Karbonaadjes zijn misschien een tikje ouderwets, maar als je op een van deze manieren maakt, verdwijnt dat stoffige imago als sneeuw voor de zon. Daarbij bak je ze in een handomdraai (altijd fijn) en zijn ze goed voor je portemonnee. 

Hou je niet zo van varkensvlees? Haal dan bijvoorbeeld lamskarbonaadjes, minstens net zo lekker!

1. Asian Style

Martha Stewart maakte een heerlijk recept met varkenskarbonade, en een beetje soja- en hoisinsaus. Snijd ze na het bakken in kleine stukjes en meng door een maaltijdsalade of je favoriete noedelrecept.

2. Lekker fris

Maak je karbonaadjes net iets frisser door een beetje citroenrasp toe te voegen tijdens het bakken. Voeg eventueel ook nog een beetje fijngehakte peterselie, een teentje knoflook en een scheutje witte wijn toe. Pas wel op dat het niet verbrandt!

3. Uit de oven

Omdat karbonaadjes maar vrij kort hoeven te worden gebakken, is de kans dat ze taai worden redelijk groot. TheKitchn raadt je dan ook aan om ze eerst te pekelen en vervolgens in de oven te garen. Zo worden ze gegarandeerd zacht en smaken ze nóg lekkerder!

4. Lekker zomers met een mangosalsa

Zet de barbecue (of grillpan als het weer het net toelaat) maar vast aan, en maak dit heerlijke recept van Jamie Oliver met een pittige mangosalsa.

5. Met een kruidenkorstje

Een kruidenkorstje geeft je karbonade meer smaak, een lekkere crunchy bite en laat het er gelijk een stuk lekkerder uit zien. Maak bijvoorbeeld de karbonaadjes volgens het recept van Laura Vitale in onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.