Redactie
Redactie Inspiratie 29 sep 2014
Leestijd: 5 minuten

Het eetdagboek van… Jordy van Koken met Aanbiedingen

Iedere week plaatsen we op Culy een lekker recept uit de Koken met Aanbiedingen-app, maar wat eten de makers zélf nu eigenlijk zoal? Daarom een aflevering van het Culy eetdagboek met Jordy, een van de drie oprichters van Koken met Aanbiedingen.

Maandag

Het ontbijt wat ik doordeweeks eet is veelal hetzelfde. Griekse yoghurt (hoe stijver hoe beter) met Dorset Cereals (die met honing) en frambozen.

Eenmaal op kantoor aangekomen is het tijd voor een stroom met email, een paar bakjes koffie vergezeld met de websites van alle supermarkten en de aanbiedingen van deze week. Rond de lunch komt Sesanne van de foodblog The Lion Kitchen langs om met ons te koken. We maken een pittige soep en eten daarnaast nog een paar lekkere Nederlandse boterhammen met ham en kaas.

Maandag is vaak een lange dag door het begin van de week en de beschikbaarheid van alle nieuwe aanbiedingen. Dus na een dag koken, recepten verzinnen, de wekelijkse teammeeting en een hoosbui aan e-mail heb ik soms weinig zin om nog een keer te koken als ik ‘s avonds thuis kom.

Op die fiets naar huis kom ik langs de beste Indo in Amsterdam, genaamd Indo Yaya. M’n favoriet is rendang met zoetzure kip, gele rijst en urap, dus dat werd m’n avondeten!

Dinsdag

Nadat ik wakker word, raak ik afgeleid door m’n telefoon waardoor ik de tijd een beetje vergeet en m’n ontbijt thuis moet overslaan. Onderweg naar werk toch even afgestapt om een hazelnoot-latte en een choco-croissantje op te pikken bij de Coffee Company.

De lunch is simpel, gewoon broodjes met vleeswaren, Nutella en jam.

Op de weg naar huis fiets ik even langs Marqt en haal daar rode venkelsoep (aanrader) en daar maak ik een simpele salade bij met cherrytomaatjes, mozzarella, pesto, rucola, balsamico en pijnboompitjes. Hartstikke lekker!

Woensdag

Weer hetzelfde ontbijt, alleen heb ik me deze keer vergist, want ik dacht dat ik nog fruit had. Maar mijn vriendin blijkt dat al te hebben opgegeten, die een uur eerder de deur uit was. Het wordt dus yoghurt met cereals, zonder fruit.

Tussendoor worden er op kantoor muffins met Nutella gemaakt, en die sla je natuurlijk niet over. De lunch wordt iets uitgesteld omdat we allemaal nog vol zitten van de muffins!

We hebben weer genoeg gekookt voor Koken met Aanbiedingen om als koningen te eten met de lunch. Het wordt een mix van sandwiches met salami en geroosterde paprika, een hotdog speciaal en een salade niçoise. ‘s Middags pak ik nog een sultana als tussendoortje.

‘s Avonds word ik gebeld door een vriend of ik zin heb om bij The Fat Dog het menu eens op de proef te stellen. Dat sla je natuurlijk niet af. Een paar gin-tonics en wat lekkere biertjes erbij om het compleet te maken. Niet zo’n gezond dagje, maar wel voldaan…

Donderdag

Ra-ra wat is mijn ontbijt? Juist, dit keer met fruit!

We hebben op kantoor nog wat eieren, bacon, kaas en oud brood, dus dat wordt mijn lunch: scrambled eggs met toast.

‘s Avonds eet ik roti met boontjes, aardappelen en varkensvlees, ook van Koken met Aanbiedingen.

Vrijdag

De laatste dag van de werkweek is ook altijd een beetje een chaos. Een hoop dingen moeten worden afgemaakt en we bereiden alvast voor voor de week erop. Het is een dag waar veel eindjes aan elkaar moeten worden geknoopt en er komt altijd wel weer iets bovendrijven wat je niet verwacht.

Ik begin de dag met de user-feedback email te beantwoorden vergezeld door een croissantje van de bakker.

Lunchen doen we samen met de hulpkoks van vandaag, met een hele hoop gerechten die gekookt zijn in de ochtend.

‘s Avonds ga ik naar twee borrels, en ben al vroeg op de avond een klein beetje aangeschoten. Het avondeten schiet er een beetje bij in. De alom bekende leus ‘eating is cheating’ wordt al geroepen, maar met een lege maag de avond vol maken zie ik niet zitten. Dus gaan we met een groepje naar het Belgisch bierproeflokaal de Zotte in Amsterdam om een goede blauwe biefstuk op te peuzelen.

Zaterdag

Je raadt het al, het is laat geworden op de vrijdagavond en ik word, net als de week ervoor, wakker met een kleine kater. Ik haast naar het Centraal Station om naar m’n vader in Brabant te gaan. Tegen mijn zin in ga ik toch maar naar Starbucks, bij gebrek aan beter (en tijd), om in één keer koffie en wat te eten te halen. Dat wordt een muffin met een latte. Nu had mijn vader al laten doorschemeren dat we goed Brabants zouden gaan lunchen, dus die ontbijtsnack is meer dan genoeg.

De belofte wordt waargemaakt en we worden verrast door een heerlijke lunch bij een restaurant in het bos. Varkenshaas met boontjes, kool, aardappeltjes en veel kruiden. Daar knap je van op!

Ik zit er ‘s avonds nog zo vol van dat ik alleen nog een soepje eet. Daarna ben ik – uiteraard – weer naar een feestje gegaan…

Zondag

Het is zondagochtend. Ik ben net wakker geworden met nog wat bij-effecten van de zaterdagavond, maar na een hete douche ben ik klaar voor de dag. Ik spring op de fiets en ga op weg naar ons keuken-kantoortje in de Pijp. Onze week begint eigenlijk op zondag, wat betekent dat er weer gekookt moet worden, zodat de ‘Koken met Aanbiedingen’ app weer gevuld is.

Op de weg naar kantoor fiets ik even snel langs de bakker om een croissantje een een fles jus d’orange te halen, wat ik op kantoor op eet en drink. De middag besteed ik kokend op kantoor en eet ik kleine beetjes van de drie gerechten die ik net heb gekookt. De rest neem ik mee naar huis om ‘s avonds met een filmpje op de bank met m’n vriendin op te eten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.