Culy ontdekt… de high tea bij Hotel Des Indes in Den Haag

Wij zijn dol op een goede high tea (of eigenlijk: afternoon tea), en de high tea bij Hotel Des Indes is eentje om absoluut te doen. Wij gingen jullie voor.

Het beroemde Hotel des Indes in Den Haag staat al jarenlang bekend om de klassieke sfeer, de geweldige service en het sjieke restaurant. Ook doen ze al decennia lang een high tea in de middag. Maar dit bijzondere eetmoment staat niet stil: er zijn regelmatig thema’s.

Op dit moment is dat de ‘Givenchy: To Audrey With Love’ high tea, die wij dan ook meemaakten. Het hotel bestaat al sinds 1881, en mevrouw Hepburn heeft ook daadwerkelijk hier geslapen.

De high tea bij Des Indes bestaat uit vier gangen: twee hartig, twee zoet. We beginnen met een glas Cava, waarna er drie verschillende soorten thee volgen. De thee is in samenwerking met Thee Cultuur, een bedrijf uit Papendrecht, geselecteerd bij de gerechten.

De eerste gang bestaat uit vijf hartige hapjes: een tonijntartaar met kalfsvlees, een zalm-sandwich (een klassiekertje), een sandwich met rosbief en huisgemaakte pesto, een frisse komkommersalade (waar we eigenlijk een toastje bij missen) en een crostini met tapenade en truffelmayonaise.

De porties zijn precies goed: niet te groot, niet te klein, en voor elk wat wils. De Japanse Sencha-thee smaakt ons er goed bij.

Door naar de tweede gang: een aardappel-preisoepje, ossobucco met risotto en een gnocchi in de vorm van een vierkant blokje, extra met kaas gegratineerd. Lekker!

Vervolgens is het tijd voor de eerste zoete gang, ook nog steeds op een bord per persoon geserveerd (in plaats van de etagères die je normaal gesproken altijd ziet).

Het chocoladeganache-taartje is het klapstuk van de high tea; ontzettend rijk van smaak. Daar willen we er nog wel een van! De blueberry-muffin met frosting ernaast is wat ons betreft nét iets te zoet. De zwarte thee met rozen die erbij wordt geserveerd maakt het geheel af.

De laatste gang wordt wél op een etagère geserveerd. Deze is rijkelijk gevuld met macarons, rozen van witte chocolade fondant, suikergoed, chocoladetruffels en chocolademousse. Een feestje. Bij deze laatste gang krijgen we een roze(n) cocktail op basis van gin, die zowel fris als zoetig is.

De high tea bij Hotel Des Indes wordt van 14.00 tot 15.30 uur geserveerd in het restaurant, en kost doordeweeks € 39,- en in het weekend € 41,- per persoon. Reserveren kan via de website.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!