Culy
Culy Inspiratie 29 april 2016

Het verschil tussen gele en groene limoenen (en waarom de één beter is dan de ander)

Voor je cocktails, taarten en curry’s wil je alleen de beste limoenen die lekker scherp, maar vooral vol smaak zijn. Maar wat als je alleen lichtgele limoenen ziet, in plaats van die prachtige felgroene varianten?

Geen nood! Waar we lange tijd dachten dat de geel-groene limoenen te ver gerijpt waren en dus niet meer ‘het beste van het beste’, blijkt het gewoonweg andersom te werken.

Veel van de verkochte limoenen beginnen inderdaad groen en naar mate ze rijpen worden ze geel-groen tot volledig geel. Op dat moment zijn ze niet overrijp, maar juist precies goed!

Limoenen stock4

Het grote verschil is echter dat rijpe limoenen een stuk zoeter en minder zuur zijn, maar wel sappiger dan de groene (niet-rijpe) stuks. Hierdoor is de één technisch gezien niet per sé beter dan de ander, maar hangt het puur af van je smaak en waar je ze voor gaat gebruiken.

Tip: heb je aardig wat limoensap nodig? Gebruik dan de rijpe variant of een mix van beide. Wil je slechts de zure smaak vangen? Gebruik dan de groene limoenen. Let wel: eenmaal geplukt behouden ze hun kleur, ze rijpen dus niet door in de fruitschaal zoals bij veel andere fruitsoorten.

Limoenen stock2

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Het verschil tussen gele en groene limoenen (en waarom de één beter is dan de ander)
Sluiten