Redactie
Redactie Inspiratie 23 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Het terras van RIJKS is geopend!

Al eerder schreven we over RIJKS (het restaurant van het Rijksmuseum) en onlangs is ook het prachtige terras geopend. Naast het standaard menu kun je gedurende de zomer ook genieten van een Sunday Roast van de braai. 

Het terras – dat ruimte biedt aan meer dan 100 gasten – is gevestigd aan Oostzijde van de Philipsvleugel en biedt zicht op het mooiste museum van Amsterdam. Hier kun je de hele zomer (mits het weer het toelaat) genieten van gerechten van de hand van chefkok Joris Bijdendijk.

Elke zondag zal er een Sunday Roast worden georganiseerd waarvoor speciale menu’s worden samengesteld.

Leuk is dat RIJKS speciaal voor deze gelegenheid een Zuid-Afrikaanse braai (een type barbecue) heeft aangeschaft waarop de gerechten worden bereid. Daarbij zijn de openingstijden aangepast en kun je op zondag de hele dag van 11:30 tot 21:00 aanschuiven.

Foto’s door Rinze Vegelien

Een kleine impressie

Om de opening te vieren werd onlangs een speciale lunch georganiseerd met barbecuekampioen Peter de Clercq. Culy genoot er van verscheidene gerechten, allen bereid op de Zuid-Afrikaanse braai.

De gerechten die tijdens de roasts worden geserveerd verschillen per week en zijn afhankelijk de producten van het seizoen. Om je toch een indruk te kunnen geven, delen we graag een paar foto’s van onze tongstrelende lunch op het terras.

Wil je zelf genieten van de gerechten op het terras van RIJKS? Kijk dan op de website voor meer informatie. 

Geroosterde mini-mais met oesterbraaïolie
Op Rioja-wijnvaten gegaard rundvlees
Halve kreeft met kruidenboter
Gegrilde witte asperges, gerookte varkensspiering, gepocheerde dooier, schuim van kaaswei en berkensap
Simentaler rib-eye gebraden boven een bad bier
Ananas van het spit, ingespoten met rum, vanille-roomijs en een cakeje

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.