Culy
Culy Gadgets 23 jun 2015

Dé trend in culy land: ontbijtboeken!

Kookboeken zijn er al zolang we ons kunnen herinneren en ook onze kasten liggen vol met de mooiste exemplaren. Waar de meesten draaien om hartige gerechten voor ‘s avonds en zoete lekkernijen, zien we de laatste tijd een nieuwe trend opbloeien: ontbijtboeken!

De afgelopen paar jaar is uitgebreid ontbijten steeds meer een gewoonte geworden in Nederland. Waar je voorheen nog moest zoeken naar een leuk tentje dat meer bood dan alleen een kop koffie en een laf croissantje, kun je – vooral in de grote steden van het land – bij steeds meer zaken terecht voor luxe ontbijtgerechten.

Zo vind je op veel plekken de wereldberoemde eggs benedict op de kaart, maar ook steeds meer gerechten als shakshuka, breakfast bowls, wentelteefjes en natuurlijk American pancakes.

Stock

Ontbijtboeken

Dat ontbijten (en brunchen!) steeds meer wint aan populariteit zien we niet alleen aan de veranderende menukaarten in restaurants, maar ook aan de kookboekenwereld.

Langzamerhand zien we steeds meer kookboeken gericht op de belangrijkste maaltijd van de dag, met vaak een luxe touch.

Zo brengt Denise Kortlever van The Little Things in oktober dit jaar haar boek All-Day Breakfast uit. Verwacht niet alleen heerlijke ontbijtrecepten voor elk moment van de dag, maar ook de mooiste cover die we in tijden hebben gezien.

Very, very excited to show you the cover of my cookbook! Out in October 2015. More info on TLT.

A photo posted by Denise Kortlever (@tltthelittlethings) on

Denise is natuurlijk niet de enige, want na een aantal jaar bloggen over hun groene levensstijl was het voor Merel en Jamie van De Groene Meisjes tijd voor een volgende stap. Samen maakten ze een digitaal ontbijtboek met vegan recepten dat je via hun website kunt downloaden.

Ook culinair schrijfster Mara Grimm is op dit moment druk bezig met ‘Het Grote Ontbijtboek’. Hierin vind je ontbijtrecepten van over de hele wereld en voor elke gelegenheid. Dit boek zal begin 2016 uitkomen.

En eindelijk mag ik het zeggen: ik ben bezig met een boek over ontbijt. Dit is de voorlopige (zoek de spelfout) cover, maar ik kon niet meer wachten. #carreraculinair #HetGroteOntbijtboek

A photo posted by Mara Grimm (@maragrimm) on

Reageer op artikel:
Dé trend in culy land: ontbijtboeken!
Sluiten