Redactie
Redactie Inspiratie 30 jun 2014
Leestijd: 6 minuten

Het eetdagboek van… Liselotte van Culy.nl

Een nieuwe rubriek op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Culy’s Liselotte. 

“Als redacteur bij Culy.nl heb ik de leukste baan die ik me kan wensen: elke dag schrijven, praten en dromen over eten. En dan heb ik het nog niet eens over al die te testen recepten en fijne etentjes. Deze week heb ik een lekker druk weekje voor de boeg: foto’s maken op de redactie, filmen voor een nieuwe reeks Culy’s Tips & Tricks video’s, barbecuen bij mijn schoonouders en als klap op de vuurpijl: De Rollende Keukens. En ja, ik kook ook nog regelmatig thuis!”

Maandag

Ik begin de dag zoals eigenlijk altijd: een bakje havermout met kaneel en verse bramen. Ik ben gek op havermout en al helemaal met vers zomerfruit. Op kantoor aangekomen stel ik mijn eerder gemaakte chocolade marmercake veilig en ga ik aan de slag. Rond het middaguur loop ik met een collega de stad om lunch te halen. Het wordt een bekertje courgettesoep met Parmezaanse kaas van Soup en Zo, die ik achter de computer verorber.

Vervolgens maken we foto’s van de cake en geniet ik rond twee uur van een heerlijke plak. Goed gelukt, al zeg ik het zelf. ‘s Avonds eet ik volkoren penne met tomatensaus en onder andere courgette, champignons en basilicum. Ik drink de hele dag door water en thee, mijn twee favoriete drankjes.

Dinsdag

Dinsdag is een drukke dag, want er staat weer een draaidag voor Culy’s Tips & Tricks voor de boeg. Ik ontbijt snel met een bakje soja yoghurt met stukjes banaan en het filmen kan beginnen. Rond de klok van twaalf lunch ik met een stokbroodje, belegd met avocado, mayonaise en ham.

In één van de video’s laten we zien hoe je een supersimpele courgettesoep met koriander maakt. Deze moet natuurlijk geproefd worden en dus eet ik snel een klein bakje. De laatste video ronden we om half zes af, met als resultaat een flinke lading eton mess. Ook daar smullen we van, en als ik thuis kom heb ik niet heel erg trek. Toch besluit ik om een uur of negen nog een bordje verse ravioli met pesto, tomaatjes en rucola te maken (pasta gaat er bij mij altijd in). Ik drink vandaag een paar koppen thee en water.

Woensdag

Ik sta op met een bakje havermout met stukjes verse perzik en frambozen, en een kop groene thee. ‘s Middags ga ik met een paar collega’s lunchen bij een tentje om de hoek van ons kantoor, Lavinia. Ik deel met een collega een flammkuchen met rauwe zalm, wakame salade, wasabimayonaise en ingemaakte gember. Daarnaast vullen we nog een bordje met ronde-rijstsalade, gestoofde aubergine met miso en een in de oven gegaarde rode ui. Dat laatste valt een beetje tegen, maar de rest is superlekker! Ik drink er een cappuccino bij en later nog een kopje groene thee.

Eigenlijk had ik in de avond een etentje voor mijn werk, maar omdat ik me niet zo goed voel besluit ik om naar mijn schoonouders te gaan. Daar geniet ik van een AVG’tje met broccoli, spinazie, gebakken aardappeltjes en een gehaktbal. Als toetje maakt vriendlief een heerlijk bakje met kwark, frambozen, bosbessen en een beetje honing. Over de hele dag verspreid drink ik the usual: water en groene thee.

Donderdag

Vandaag ontbijt ik met mijn nieuwe serieverslaving The Bridge en een bakje havermout (dit keer met water, want de melk was op) met frambozen en granaatappel. Hierbij drink ik mijn lievelings thee: groene jasmijn. Later in de middag moet ik even de stad in om een cadeautje te halen. Omdat ik ben vergeten te lunchen haal ik snel twee croissantjes bij Le Pain Quotidien die ik vervolgens binnen een minuut (ja echt) naar binnen werk.

‘s Avonds viert de oma van mijn vriend haar verjaardag en geniet ik van een buffet vol lekkere hapjes, met onder andere rijst, salades en homemade hummus. Mijn schoonmoeder is Israëlisch en maakt de allerlekkerste hummus ever! Als toetje eten we heel old school een stukje Viennetta met stukjes Turks fruit die ik vorig weekend mee heb genomen uit Istanbul. De hele dag door drink ik voornamelijk water en in de avond nog een kopje thee.

Vrijdag

Ook deze ochtend begin ik de dag met een bakje havermout met verse frambozen. Ik werk aan mijn scriptie en rond half vier maak ik twee pitabroodjes met hummus en gerookte-tomatenjam van Crick’s (só good!), maar besluit al snel dat dat veel te weinig is. Ik gooi er daarom nog twee in de broodrooster. Rond half vijf vertrek ik naar een vriendin voor een wijntje, om vervolgens naar één van de leukste festivals van het jaar te gaan: De Rollende Keukens!

Eenmaal aangekomen zijn we niet de enigen die dachten te genieten van de lekkere hapjes. Het lijkt wel alsof heel Amsterdam zich heeft verzameld op het Westergasterrein. Na een wrap met pulled pork die nogal tegenviel (helemaal na een half uur in de rij te hebben gestaan), zit ik gelukkig redelijk vol. Ik waag me aan een glaasje (oké twee. Of waren het er drie?) prosecco en bestel ‘s avonds laat in een café nog een portie bittergarnituur.

Ik drink verspreid over de dag veel water, afgewisseld met de nodige glaasjes prosecco en ik sluit af met cola light.

Zaterdag

Fris en fruitig sta ik op met een bakje havermout met mango en framboos. De mango uit de vriezer van AH vind ik niet zo’n succes, dus na de eerste hap vis ik ze uit mijn bakje. Na een middag te hebben gewerkt aan mijn scriptie, vind ik het om half vijf wel mooi geweest en lunch ik (oeps!) met een java chip frappuccino van Starbucks. Eenmaal thuis gaan mijn vriend en ik boodschappen doen. Maar, niet voordat ik nog een paar witte bolletjes met een dikke laag Becel (know) en kipfilet eet, mijn ultieme guilty pleasure.

‘s Avonds staat er van alles op tafel: een zelfgemaakte salade met verse tomaatjes, basilicum, bosui en pijnboompitjes, patatjes, genoeg vlees voor een heel weeshuis en uiteraard schoonmama’s hummus.

Zondag

Ook de laatste dag van deze week begin ik met een bakje havermout, dit keer met alleen frambozen. Ik werk de hele dag aan mijn scriptie, lunch met left overs van gister (salade en rijst) en drink liters water en groene thee.

Rond een uur of acht genieten mijn lief en ik van zelfgemaakte kipschnitzels (met citroenrasp, peterselie en Parmezaan door het paneermeel) en homemade coleslaw. We sluiten de avond af met één van mijn favoriete Italiaanse desserts: verse cannoli’s met gekonfijte sinaasappel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.