Redactie
Redactie Inspiratie 13 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Het duurste kopje koffie ter wereld komt uit… olifantenpoep!

Geloof het of niet, maar gasten van het luxe Anantara resort in Thailand kunnen dagelijks ‘s werelds duurste koffie drinken. Heel exclusief, met de hand uitgezocht uit olifantenpoep. Ja, lees dat nog maar een keer.

De bijzondere olifanten die in een olifantenkamp in Chiang Rai leven krijgen elke dag Thaise Arabica kersen te eten. Na het verteringsproces worden de bonen met hand uit de poep gehaald en naar een kamp gestuurd waar ze tot het eindproduct worden verwerkt.

De Black Ivory Coffee kost een luttele $58 per kopje, maar dan heb je ook wat. De bonen krijgen hun specifieke smaak doordat de enzymen tijdens het verteren van voedsel de proteïnen afbreken in de koffie. Proteïnen zorgen er op hun beurt weer voor dat koffie bitter smaakt, waardoor minder proteïnen resulteert in minder bittere koffie, fijn!

Eerder schreven we over de voorheen duurste koffiesoort ter wereld, Kopi Luwak. Ook deze soort krijgt zijn bijzondere smaak door dieren, de speciale Luwak’s eten de bonen op en poepen ze vervolgens weer uit. Waar de Kopi Luwak maximaal €450 per 500 gram kost, is de Black Ivory wel €550 per pond! Nog even door sparen dus.

Hoewel de koffie ontzettend lekker zal zijn en deze met hand worden gemalen en gebrouwen aan tafel, weten we niet zeker of we er voor zouden gaan. Interesse in een bijzonder bakkie leut? Ga dan vooral langs een van de Anantara hotels in Thailand of de Malediven en laat je verwennen met dit wel heel bijzondere kopje koffie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.