Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 30 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Smullen! Na hard seltzer is er nu ook hard iced tea

Weet je nog vorige zomer, toen iedereen ineens verzot was van de hard seltzers? De licht alcoholische versnapering met een fruitig tintje. Het had een bubbeltje, het was licht van smaak en dronk lekker weg. De hard seltzer was je van het en had je ‘n kek blikkie in je hand, was je helemaal het seltzer heertje. Deze zomer mag de seltzer weer even in de kast (zó 2021) en halen we de gekoelde hard iced tea eruit. Culy vertelt je meer over dit zomerdrankje.

Wat is hard iced tea?

Het is een hele mond vol, hard iced tea, maar wat is het nu eigenlijk? Eigenlijk is een hard iced tea niks anders dan een ijsthee met een drupje alcohol. We zeggen bewust een drupje, want veel alcohol zit er niet in de ‘hard’ drinks. Het blijft vaak bij 4,5 à 5%, wat de hard iced teas en seltzers ook direct verraderlijk maakt. Je tikt ze weg als ‘water met een smaakje’, maar ondertussen..

Trend: hard seltzer: een soort cocktail van bruiswater, alcohol en fruitsmaak

Wanneer drink je ijsthee met drank?

Wanneer niet, kunnen we beter zeggen. Toen Culy’s Martine voor dit artikel een aantal hard iced tea’s onder de loep nam, vond ze ‘s ochtends om 10:00 uur te vroeg voor alcohol (iets met sociale wenselijkheid), maar ‘s middags rond de klok van twee begonnen de blikjes steeds meer te lonken.

De hard iced tea is het perfecte drankje voor een lichte boozy picknick met vrienden, een barbecue, om mee te nemen tijdens een tochtje met de boot, of voor op festivals. Omdat de hard iced tea licht is in alcohol, stijgt ‘ie niet direct naar je bol en dat is ideaal voor familiefeestjes en andere gelegenheden waar je je zo lang mogelijk representatief moet gedragen.

Cheers: dit zijn de lekkerste zomerdrankjes van 2022

Waar is de hard iced tea verkrijgbaar?

Buiten Nederland gaan de hard seltzers en de hard iced teas gelijk op in het supermarktschap. Toch is het licht alcoholische drankje in Nederland nog vrij onbekend. Dit komt ook omdat er tot nu toe nog maar één bedrijf is dat potentie zag in de hard iced tea, namelijk BOZU uit Groningen.

Je kent BOZU vast wel van de seltzers, maar omdat ijsthee nog altijd de nummer één frisdrank is in Nederland – waar ook steeds mee wordt geëxperimenteerd – vonden de mannen van BOZU ‘t tijd voor een hard iced tea. Hij is er in de smaken ‘green’ en ‘peach hibiscus’ en je koopt de hard iced tea bij Albert Heijn, Jumbo of via FLINK.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.