Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 29 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste (en simpelste) hapjes voor bij een drankje in de zon

Bij warme en fijne zomerse dagen, horen ook zomerse drankjes én hapjes. En dat is natuurlijk het allerlekkerst als je die gewoon snel en makkelijk zelf kan maken. Deze lekkere hapjes zijn lekker bij een drankje in de zon en maak je makkelijk, snel én helemaal zelf. 

Pan con Tomate

Hapjes en gerechtjes uit het buitenland zijn altijd goede inspiratie als je zelf graag in de keuken staat. Wil je graag hapjes maken voor jezelf of wat gasten? Dan is spieken bij de Spaanse keuken eigenlijk altijd een goed idee. Maak bijvoorbeeld Pan con Tomate.

De belangrijkste ingrediënten zijn: brood, tomaten en olijfolie. Ga voor iets vaster brood dan normaal. Het mag wat steviger zijn, het gaat namelijk toch de oven in. Zorg dat de tomaten zoet en rijp zijn. En natuurlijk: ga voor een kwaliteit extra vergine olijfolie. Een beetje knofloof en zeezout, that’s it.

pancontomate

Bruschetta

Een van de meest heerlijk én simpele zomerse (voor)gerechtjes is bruschetta. Eigenlijk geldt hetzelfde als bij pan con tomate: zorg voor goed brood, tomaten, olijfolie en knoflook. Maar ook basilicum en zeezout zijn essentieel.

Lekker om te maken van stokbrood of ciabatta. En ideaal om restjes oud brood mee op te maken!

Hapjes voor in de zon

Noten á la jou!

Een heerlijk koud glas wijn of een ander verkoelend (alcoholvrij) drankje. Daar wil je natuurlijk wat kleins te eten bij zonder uren in de keuken te staan. Dat is zonde van de zeldzame uurtjes zon. Wat dacht je van noten die je zelf opleukt met kruiden?

Denk aan geroosterde cashewnoten met sambal, met verse kruiden of met je eigen specerijenmix. Je kunt de noten droog roosteren in de pan en de smaken toevoegen, of gebruik er een lekkere klont boter bij.

borrelhapjes cashewnoten met sambal

Pimientos de Padron

Hoera: pimientos de padron zijn tegenwoordig gewoon te koop bij AH! Bak ze kort aan in een hete pan met een beetje olijfolie en zout.

Pimientos de padron als hapje bij een drankje

Schelvislever

Het klinkt misschien niet zo lekker, maar schelvislever is een echte delicatesse. De foie gras van de zee wordt het ook wel genoemd. Dus tel uit je winst. Je koopt het kant-en-klaar in een blikje bij de visboer en zelfs in sommige supermarkten. Superlekker op een stukje toast, zoals we ook aten bij De Groene Parel in Den Haag.

Schelvislever bij De Groene Parel

Meer lezen over hapjes je snel en makkelijk zelf kan maken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.